De strijd tussen Rusland en het Westen – Marie Therese ter Haar

Datum:
 • zondag 20 februari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 •  WIE IS DE BOEMAN?  19-2-2022  De strijd tussen Rusland en het Westen – Marie Therese ter Haar

   Maarten Verheyen over inflatie? Klik op de onderstaande link:
  http://www.hyperinflatie.com

  De informatiestromen die ons land bereiken wat betreft de geopolitieke spanning tussen Rusland, het Westen, Oekraïne en de NAVO worden met een Westerse pet op bekeken, maar heeft het Westen ook boter op zijn hoofd? Waarom voelt Rusland zich omsingeld door de NAVO? Hoeveel Amerikaanse inmenging was er in Oekraïne? Wat betekende de Maidanrevolutie in Kiev voor het Westen, maar ook voor Rusland?

  De belangrijkste frustratie van de Russen is de uitbreiding van de NAVO in Oekraïne. Zonder kennis hiervan zullen Westerlingen moeilijk de hieruit voortkomende Oost-West crisis en de Krim- annexatie kunnen begrijpen. Na 2014 verslechterde de verhouding tussen Rusland en het Westen in rap tempo en werd Rusland in de armen van China gedreven.

  Marie-Therese ter Haar probeert nuances aan te brengen in dit complexe Oost-West verhaal. Kees van der Pijl geeft na afloop van de lezing zijn visie.

  Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

   

  Marie-Thérèse ter Haar

  De informatiestromen die ons land bereiken inzake de geopolitieke spanningen tussen Rusland, het Westen, de Oekraïne en de NAVO worden met een Westerse pet op bekeken. Oprichter van de Rusland & Oost-Europa Academie en Ruslandkenner van het eerste uur Marie-Thérèse ter Haar, brengt in dit college eloquent en doorwrocht voor het voetlicht dat het Westen aardig wat boter op het hoofd heeft. Want waarom voelt Rusland zich omsingeld door de NAVO? Hoeveel Amerikaanse inmenging was er eigenlijk in Oekraïne? En wat betekende de Maidanrevolutie in Kiev voor het Westen, maar ook voor Rusland?

  Een belangrijkste frustratie van veel Russen is de uitbreiding van de NAVO in de Oekraïne. De hieruit voortkomende Oost-West crisis en de annexatie van de Krim kunnen moeilijk op hun merites beoordeeld worden, zonder gedegen kennis van het waarom en de context waarin dit ontsproot. Sterker nog, van een inlijving kan gezien de overweldigende steun vanuit de bewoners van het Krimgebied, eigenlijk niet gesproken worden volgens Ter Haar. Niettemin is het afgelopen decennium de verhouding tussen Rusland en het Westen in rap tempo verslechterd, waardoor Rusland in de armen van China is gedreven.

  Marie-Thérèse ter Haar brengt noodzakelijke nuances aan in dit complexe geopolitieke dossier. Ter afsluiting geeft Kees van der Pijl na afloop van de lezing nog kort zijn visie. Al met al is dit college een absolute aanrader voor eenieder die zich wilt verdiepen in de precaire dynamiek tussen Rusland en het Westen.

  Max von Kreyfelt, oprichter van Café Weltschmerz

  1 reacties :

  Max_Q zei

  Ach ja, je moet als westen toch wat. Je verliest de strijd tegen de corona wappies en er moet een doel worden gehaald: een groot deel van de wereldbevolking moet worden uitgeroeid. Dan stuur je maar aan op een echte oorlog. Ben benieuwd wie de strijd straks in het international space station moeten beslechten of dat de groep aan boord besluit dat het station nu maar richting aarde moet........

  Een reactie posten