Toenemend aantal doodgeborenen, deze specialist kreeg 4 meldingen in 1 week

Datum:
 • zaterdag 15 januari 2022
 • in
 • Categorie: , ,
 • Ik verbaas me erover dat vele doodsoorzaken niet verder onderzocht worden.  Toenemend aantal doodgeborenen, deze specialist kreeg 4 meldingen in 1 week  Specialist postmortale zorg Edwin Spieard ziet een toename van het aantal meldingen van doodgeborenen. In één week kreeg hij vier meldingen binnen, laat hij weten in een bericht op LinkedIn.

  De meldingen varieerden van 24 tot en met 36 weken zwangerschap. Soms blijven de kinderen nog een tijdje in de buik van de moeder voordat ze uiteindelijk geboren worden.

  Spieard vraagt anderen hoe zij omgaan met het toenemende aantal meldingen. Hij hikt naar eigen zeggen wat aan tegen de veranderingen die hij constateert bij veel overledenen die hij onder handen krijgt.

  Donkerblauw tot zwart

  Eind vorig jaar schreef hij dat hij ineens wekelijks overledenen tegenkomt met een onaangename verkleuring in het gezicht, schouders en bovenarmen. “Het zuurstofarme bloed dat ik uit deze overledene haal, is stroperig donkerblauw tot zwart (niet overdreven).”

  Ook andere mensen zien die veranderingen. “Hetzelfde zegt mijn zus die ook in de uitvaart werkt,” schrijft Andrea Maertzdorff.

  Schrijnende toename

  Uitvaartonderneemster Anja de Roos reageert: “Schrijnende toename van het aantal meldingen, Edwin. En het lijkt alsof niemand de vraag ‘waarom’ durft te stellen.” Daar loopt Spieard ook tegenaan: “Ik verbaas me erover dat vele doodsoorzaken niet verder onderzocht worden.”

  De Roos kreeg in de afgelopen 22 maanden ook meldingen binnen van overleden baby’s. Ze zit met veel vraagtekens. Als kleine uitvaartondernemer registreerde ze in die periode 103 overlijdensmeldingen. Waarvan veel plotselinge sterfgevallen, kanker, hartfalen, TIA’s, suïcides, ongevallen, één door corona en dus baby’s.  0 reacties :

  Een reactie posten