Speciale VN-rapporteur roept slachtoffers en getuigen van politiegeweld Amsterdam op zich te melden

Datum:
 • maandag 3 januari 2022
 • in
 • Categorie: , , ,
 • De taferelen die zondag hebben plaatsgevonden in Amsterdam zouden niet misstaan in een land als Noord-Korea. Beelden van een coronademonstrant die werd gegrepen door een politiehond en afgeranseld met de wapenstok zijn inmiddels vele miljoenen keren bekeken.


  3-1-2022


  Heel de wereld spreekt er schande van. “Het is niet overdreven om dit ‘tirannie’ te noemen. Deze video is de definitie van tirannie. Jij ziet het. Kijk niet weg,” schreef de Amerikaanse radiopresentator Buck Sexton.

  Maxime Bernier, leider van de Volkspartij van Canada, vroeg: “Het fascisme is overal in opkomst. Blijf jij zwijgzaam toekijken?” De Amerikaanse commentator, auteur en blogger Katie Pavlich reageerde: “Afschuwelijk.”

  “Mensen, word wakker voordat het te laat is,” waarschuwde het Amerikaanse congreslid Thomas Massie. “Wit-Rusland? Hongkong? Europese Unie!” twitterde redacteur en columnist Michael Ziesman.

  Hoe legt Halsema dit straks uit?

  De beelden trokken ook de aandacht van speciaal VN-rapporteur voor marteling Nils Melzer. Hij roept slachtoffers en getuigen van politiegeweld op zich te melden. Dit jaar brengt Melzer een formeel bezoek aan Nederland, Frankrijk en Polen om te praten over politiegeweld.

  “Het politiegeweld tegen de demonstranten in Amsterdam gaat viral. Hoe legt Halsema dit straks uit aan Nils Melzer, de speciale rapporteur van de Verenigde Naties inzake foltering en andere wrede, onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing?” vraagt regisseur Dick Maas zich af.

  Auteur en spreker Hans van Tellingen voegt toe: “Nederland – en met name de burgemeester en de premier – staat er mooi op na vandaag op het Museumplein.”

  De politie kan z’n borst nat gaan maken

  Fotograaf en cameraman Guus Schoonewille zag hoe de politie de mensenmassa een straat injoeg waar een ME-peloton met honden stond te wachten. “Ik ben er misselijk van. Ik zou deze aanpak graag tot op de bodem uitgezocht zien. Bart Maes, iets voor u?” vraagt hij. “Dit kán toch niet? Je kunt niet duizenden mensen één straat insturen en ze dan weer tegenhouden met knuppels en honden.”

  Advocaat Maes laat weten dat hij vandaag uitgebreide strafrechtelijke aangifte gaat doen bij het OM. “De politie kan z’n borst nat gaan maken,” zegt hij. Eerder onderzocht Melzer politiegeweld tijdens een coronaprotest in Berlijn.  2 reacties :

  Anoniem zei

  Geef het volk brood en spelen en het volk is tevreden.
  In het oude Rome werden onschuldige mensen de arena ingedreven om er vervolgens te sterven onder luid gejuich van het volk.
  In de Middeleeuwen werden de zogenaamde heksen verbrand om het volk te plezieren.
  In de hedendaagse tijd is het niet anders. De diverse Overheden doen niet anders als bevolkingsgroepen tegen elkaar uitspelen en dat gaat ontaarden in burgeroorlogen Dat weet de Overheid ook en dan is de bedoeling om een noodverordening te doen uitgaan en dan wordt het volk desnoods met geweld tot de orde geroepen waar 100% zeker doden bij gaan vallen.
  Het is gedaan met de democratie onder VVD en vooral D'66. CDA en CU de 2 zogenaamd christelijke regerings partijen zijn blij dat ze mee mogen doen met het knechten van het VOLK.

  Anoniem zei

  Ook op Geen Stijl is een uitgebreid (foto)verslag te zien van de smeerlapperij van ME in samenwerking met onze vrienden van de Politie.

  Een reactie posten