Hollands Kroon kan vijf jaar verder met Incluzio, die onder meer de Wmo voor de gemeente uitvoert

Datum:
 • donderdag 20 januari 2022
 • in
 • Categorie: , ,

 •  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  Het vijfjarig contract tussen de gemeente Hollands Kroon en Incluzio is definitief. Andere aanbieders voor het uitvoeren van de basisvoorzieningen, Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) hebben zich niet gemeld.


  Winnie van Galen 20-1-2022


  De politiek in Hollands Kroon had al besloten een vijfjarig contract te willen afsluiten met Incluzio. Dat was nieuw, want tot begin dit jaar gold een termijn van een jaar dat de afgelopen zes jaar iedere keer is verlengd. Incluzio gaf aan van deze constructie af te willen en verlangde naar meer slagkracht voortkomend uit een langdurig contract.

  ’De lange looptijd van de nieuwe overeenkomst maakt het volgens beide partijen mogelijk betere en innovatieve samenwerkingen aan te gaan met partners die specialistische zorg bieden. Ook is de nieuwe overeenkomst economisch beter houdbaar. Dat draagt bij aan de continuïteit van de zorg.’ Hollands Kroon diende nog wel andere partijen in de gelegenheid te stellen om de Wmo-klus uit te voeren maar die zijn er niet gekomen, aldus wethouder Mary van Gent.

  ’In de afgelopen jaren hebben de gemeente en Incluzio veel samengewerkt. Beide partijen zijn daar tevreden over. Ook inwoners en zorgpartners zijn tevreden. Uit verschillende onderzoeken, zoals het partnertevredenheid- en het cliëntervaringsonderzoek, blijkt dat zij Incluzio gemiddeld een ruim voldoende beoordeling geven,’ aldus de wethouder.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten