80.000 Australiërs die klachten kregen na coronaprik kunnen aanspraak maken op compensatie

Datum:
 • maandag 3 januari 2022
 • in
 • Categorie: ,
 • De Australische overheid heeft toegegeven dat de coronavaccins bij tienduizenden mensen bijwerkingen hebben veroorzaakt. Sommige slachtoffers hebben nu recht op een schadevergoeding.


  3 januari 2022


  7News berichtte vrijdag dat de overheid bereid is om mensen die zeer ernstig ziek zijn geworden meer dan 600.000 dollar compensatie te geven. Sommige Australiërs kregen na de prik bijvoorbeeld pericarditis of myocarditis.

  Ziekenhuis

  Daniel Opare, expert op het gebied van gezondheidsrecht, zei dat bijwerkingen van de prik veel kosten met zich mee kunnen brengen. Als je pericarditis krijgt, moet je mogelijk naar een cardioloog en procedures ondergaan, dus het is zeker goed dat er nu een manier is waarop mensen gecompenseerd kunnen worden, zei hij.

  Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet je wel eerst minimaal één nacht in het ziekenhuis hebben gelegen.

  Pijn op de borst

  In juli vorig jaar bepaalde het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) dat ontsteking van de hartspier (myocarditis) en ontsteking van het hartzakje (pericarditis) opgenomen moeten worden in de bijsluiter van de coronavaccins van Pfizer en Moderna als mogelijke bijwerkingen.

  Symptomen van de aandoeningen kunnen kortademigheid, een krachtige en onregelmatige hartslag (hartkloppingen) en pijn op de borst zijn.

  [Infowars]  0 reacties :

  Een reactie posten