20 jaar euro – het biljoenen-graf

Datum:
 • dinsdag 4 januari 2022
 • in
 • Categorie:
 •  De euro was vanaf het begin een politiek project, dat indruiste tegen nuchtere economische wetmatigheden.
  20 jaar euro – het biljoenen-graf


  (Door: Prof. Dr. Jörg Meuthen – Vertaling: E.J. Bron)

  Hij moest er aan bijdragen dat de volkeren van Europa naar elkaar toe groeien. In werkelijkheid heeft hij tot hun splijting geleid: de monetaire unie leidde tot een revival van overwonnen geloofd nationaal chauvinisme.

  Dat was te voorzien: voor enkele landen was de euro te slap, voor anderen te hard. Ze maakten elkaar wederzijds voor de economische wanorde verantwoordelijk, die wel het gevolg van zo´n heterogeen monetair bondgenootschap moest zijn. Uit de monetaire unie ontwikkelde zich onvermijdelijk een schuldenunie. Dat lag eraan dat de vijf convergentiecriteria in het Verdrag van Maastricht al door de meeste eerst deelnemende landen niet vervuld werden en men zich niet hield aan de eigen regels, met voorop de No-Bailout-clausule. De invoering van de euro begon met een woordbreuk, die door anderen gevolgd zou worden. Men heeft bijna alles gebroken wat men heeft beloofd. Voor Duitse [Nederlandse!] spaarders en belastingbetalers had en heeft dat fatale gevolgen.

  Nu dienen op verzoek van Macron ook nog de laatste resten van het Verdrag van Maastricht opgeruimd te worden, bijvoorbeeld de schuldenrem. En terwijl men 20 jaar geleden de euro als contant geld heeft ingevoerd, overweegt men nu steeds openlijker om het contante geld volledig af te schaffen. Zodoende zou de weg naar de totale controle, naar nog meer negatieve rentes en een nog ergere onteigening van de burger definitief geëffend zijn.

  De AfD was en is de enige partij die zich verzet tegen dit welvaart vernietigende, de volkeren van Europa splijtende monetaire experiment. Dit experiment moet geordend beëindigd worden om een terugkeer naar nationale valuta of meer homogenere monetaire bondgenootschappen mogelijk te maken.

  Bron:
  pi-news.net
  Door: Prof. Dr. Jörg Meuthen

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten