Nobelprijswinnaar snoeihard: ‘Nederland zet record voor slechtste corona-aanpak ooit’

Datum:
 • zondag 19 december 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  Ook in het buitenland wordt met verbazing gereageerd op het besluit van de Nederlandse regering om een harde lockdown in te stellen. De Israëlisch-Amerikaanse Nobelprijswinnaar Michael Levitt schrijft: “Verdrietige maar vredige kerst in Nederland. Zet ook record voor slechtste corona-aanpak ooit.”


  19-11-2021


  Hij merkt op dat Nederland 18 dagen geleden heeft gepiekt, zoals voorspeld. De Zuid-Afrikaanse omikronvariant piekt binnenkort en heeft een case fatality ratio (CFR) van 0,26 procent. Het is daarmee de variant met de laagste CFR, aldus de biofysicus.

  “Waarom??!!” vraagt hij.

  Belachelijk

  Auteur en spreker Hans van Tellingen reageert: “Nobelprijswinnaar complimenteert ons OMT en kabinet met het slechtste covidbeleid ter wereld. Men zet het land op slot terwijl we al 18 dagen naar beneden gaan met de curves. Dat men bang is voor omikron is belachelijk. Dat is verreweg de mildste variant van het virus.”

  “Het valt anderen ook op, we zijn niet alleen,” zegt schrijver Leon de Winter. Regisseur Dick Maas voegt toe: “De stupiditeit kent geen grenzen.”

  Middeleeuws

  Vorig jaar zei Levitt dat de lockdowns geen levens hebben gered. “Ze hebben juist levens gekost,” zei hij tegen The Telegraph. Hij zei ook dat de meeste voorspellingen over het coronavirus onjuist zijn. De Nobelprijswinnaar noemde lockdowns ‘middeleeuws’ en stelde dat epidemiologen overdrijven zodat mensen naar hen zullen luisteren.  0 reacties :

  Een reactie posten