Bijna 70% coronapatiënten in Canisius Wilhelmina Ziekenhuis volledig gevaccineerd, aandeel neemt snel toe

Datum:
 • woensdag 1 december 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) is sprake van een snelle toename van het aantal Covid-19-patiënten en een stijging van het aandeel volledig gevaccineerden. Dat blijkt uit onderzoek van arts-microbioloog Bert Mulder en internist in opleiding Jona Walk.


  1-12=-2021


  “We zien twee belangrijke trends. Het aantal mensen met COVID stijgt steeds sneller: van 25 in augustus naar 132 in november,” aldus Mulder.

  Afnemende vaccineffectiviteit

  “Daarnaast zien we de verschuiving van vooral mensen die niet zijn gevaccineerd, naar steeds meer mensen die volledig zijn gevaccineerd. Dat aandeel stijgt nog sneller. In augustus was dat 32 procent, nu is het percentage gevaccineerde mensen met COVID dat is opgenomen in CWZ al bijna 70 procent,” voegt de arts-microbioloog toe.

  Mulder noemt het opmerkelijk dat het aandeel gevaccineerde patiënten snel toeneemt binnen de groep coronapatiënten. Dat kan wijzen op een afnemende vaccineffectiviteit, omdat de vaccinatiegraad onder de risicogroepen de afgelopen maanden nagenoeg gelijk is gebleven, stelt Walk.

  Miraculeuze wijze

  Columnist Ebru Umar vraagt: “Kan iemand me uitleggen waarom de IC’s dit jaar niet leeg zijn terwijl bijna 90 procent van de bevolking is gevaccineerd? Als 100 procent gevaccineerd zou zijn, verdwijnen die patiënten dan op miraculeuze wijze uit de ziekenhuizen?”  0 reacties :

  Een reactie posten