Ondernemer biedt kabinet honderden ic-bedden met personeel aan, maar wordt genegeerd: ‘Dit is crimineel’

Datum:
 • maandag 1 november 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • De media staan al wekenlang bol van berichten over overbelaste ic’s.


  1 november 2021 


  Dat terwijl ondernemer Roland Brautigam een kant-en-klaar coronaschip met 500 ic-bedden inclusief medisch personeel heeft aangeboden aan het kabinet. Hij wordt genegeerd en doet nu op social media zijn beklag.

  Begin januari dit jaar voelde Kamerlid Wybren van Haga toenmalig minister voor Medische Zorg Van Ark aan de tand over het voorstel van Brautigam. Die lobbyde op dat moment al drie maanden bij Gommers, Kuipers en De Jonge, zonder enige reactie.

  “Waarom is het aanbod geweigerd?” vroeg Van Haga aan de minister. Die zei dat ‘er een reactie is gegeven aan deze ondernemer dat er geen gebruik van wordt gemaakt’.

  Ons voorstel was prachtig

  Brautigam reageerde destijds verbolgen: “Wij hebben geen enkele correspondentie van het ministerie van Volksgezondheid of haar ministerie ontvangen. Ons voorstel is […] nooit overwogen.”

  “Van Ark loog dan ook toen ze zei dat ‘ernaar was gekeken’ en dat de ondernemer (ik dus) was verteld dat er geen gebruik zou worden gemaakt van het voorstel,” schrijft Brautigam.

  Hij laat weten dat hij op 7 januari een telefoontje kreeg van het ministerie van VWS. “Ons voorstel was prachtig. Via intelligente migratie zouden over een periode van een jaar (of langer) honderden hoogopgeleide (ic-)specialisten in Nederland aan de slag komen. Middels een constante doorstroming aan boord van ons schip in samenwerking met Nederlandse collega’s.”

  Ik heb hierna nooit meer iets vernomen

  “Honderden extra ic-bedden in het hele land zouden gecreëerd worden voor coronapatiënten, maar ook voor de nu oplopende achterstand in de medische zorg,” voegt Brautigam toe.

  Op 2 februari kreeg de ondernemer een e-mail waarin stond dat men het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) zou benaderen om in gesprek te gaan. “Ik heb hierna nooit meer iets vernomen,” verzucht Brautigam.

  “Om nu wéér ic-beddentekorten te gebruiken om maatregelen af te kondigen of érger: om de health pass erdoor te krijgen, is crimineel,” benadrukt hij.

  0 reacties :

  Een reactie posten