Kooyhaven gaat ’s nachts dicht vanwege ’mogelijk drugsgerelateerde activiteiten’. Meer wil het havenbedrijf van Den Helder niet kwijt

Datum:
 • woensdag 10 november 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  DEN HELDER

  Kooyhaven wordt vermoedelijk gebruikt voor ’drugsgerelateerde activiteiten’. Daarom is het raadzaam dat het terrein ook ’s nachts gesloten blijft. Dat zegt Port of Den Helder (PODH). Het havenbedrijf wil er geen nadere mededelingen over doen.


  Delano Weltevreden 9-11-2021


  Het is daardoor niet duidelijk of op Kooyhaven in drugs wordt gehandeld of dat de plek wordt gebruikt door gebruikers. Woordvoerster Esther Keppel van PODH wil slechts kwijt dat het havenbedrijf door de gemeentelijke afdeling handhaving van het vermoeden op de hoogte is gesteld.

  De passage over mogelijke drugsgerelateerde activiteiten op het terrein staat in een brief van het havenbedrijf aan Charlotte Post uit Julianadorp. Zij had bij PODH geklaagd over de slagboom die nu permanent omlaag staat. Zij kan daardoor niet met haar auto het terrein op om daar haar vier honden uit te laten.

  Politie

  In september trok Post al aan de bel omdat er een verbodsbord was geplaatst: verboden voor onbevoegden. Door de politie werd zij weggestuurd. Het verbodsbord was geplaatst nadat wildcrossers op het haventerrein waren gesnapt. De slagboom moet het hen onmogelijk maken om hun sport op het terrein te beoefenen. Omdat de slagboom de afgelopen weken alleen in het weekend omlaag stond, heeft zij PODH niet eerder benaderd. Nu dat permanent het geval lijkt te zijn, laat zij opnieuw van zich horen. Mede namens een aantal anderen uit onder meer Den Helder en Breezand. Zij vragen het havenbedrijf om de slagboom doordeweeks omhoog te doen zodat zij het terrein op kunnen.

  Port of Den Helder gaat over het braakliggende haventerrein dat ligt op het grondgebied van Hollands Kroon. In het antwoord van het havenbedrijf aan Post staat dat de slagboom gesloten blijft als daar geen werkzaamheden of andere activiteiten plaatsvinden. Omdat er vermoedelijk sprake is van drugsgerelateerde activiteiten is het volgens PODH raadzaam om het terrein ook ’s nachts gesloten te houden. Met de gebruikers van het terrein zijn afspraken gemaakt over het gebruik van de slagboom, staat in de brief te lezen. Ook dat het havenbedrijf het prima vindt dat wandelaars en fietsers gebruikmaken van het terrein.

  Rekening

  Charlotte Post vindt dat het havenbedrijf geen rekening houdt met parkeren. ,,Je kunt aan de andere kant van de N99 je auto parkeren. Dat is niet echt een parkeerplaats. En voor mensen die slecht ter been zijn, is dat niet handig.’’

  Theo Zuiderduin, ook uit Juliandorp, vindt het ook niet handig dat de slagboom zowat permanent omlaag is. ,,Ik loop al vier of vijf jaar met mijn hond op Kooyhaven. Het is een bullterriër die niet met andere honden overweg kan. Als ik aan de andere kant van de weg moet parkeren, loop ik het risico dat ik onderweg nar Kooyhaven andere honden tegenkom. Dat wil ik liever niet.’’

  Er is een oplossing, zegt Charlotte Post: ,,Wij willen die slagboom doordeweeks graag structureel open. Als zij mij een sleutel geven, wil dat zelf ook wel doen.’’

  Bedrijven

  Kooyhaven is bedoeld voor bedrijven die in verband met hun activiteiten bij water moeten of willen zitten. Enkele bedrijven hebben hun vinger opgestoken, maar het bestemmingsplan en het convenant dat met omwonenden is gesloten verzetten zich daartegen. De gemeentebesturen van Hollands Kroon en Den Helder zijn in gesprek met de omwonenden.


  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  De Kooyhaven blijkt een groter succes te zijn als verwacht, tenminste voor de criminelen, de brave burgers mogen er hun hondje niet eens meer uitlaten.
  Blijkt maar weer eens dat het een erg slechte beslissing van Hollands Kroon was om daar een haven te openen, zeker gezien het feit dat de haven heel erg moeilijk bereikbaar is voor de scheepvaart, wel weer goed bereikbaar voor criminelen en dat is dan weer een pluspunt voor de VVD.
  Ook hierbij is de rol van Theo Meskers weer een heel kwalijke rol, maar ach, een kniesoor die daar nog op let.

  Een reactie posten