Miljoenen euro’s nodig voor gasloos en energieneutraal maken van gemeentelijke gebouwen Hollands Kroon

Datum:
 • woensdag 10 november 2021
 • in
 • Categorie: ,

 •  HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA

  Voor het energieneutraal en gasloos maken van de vijftien gemeentelijke gebouwen trekt de gemeente Hollands Kroon een kleine zeven miljoen euro uit.


  Winnie van Galen 9-11-2021

  De investering wordt uitgesmeerd over een periode van tien jaar. Een extern bureau heeft een analyse gemaakt voor welke gemeentelijke panden van Hollands Kroon energieneutraal en aardgasloos van toegevoegde waarde heeft.

  Het gaat onder meer om het Kroon Domein, het vroegere gemeentehuis in Anna Paulowna, MFC De Doorbraak in Kreileroord, de Gemeentewerf Wieringerwerf, de vijf brandweerkazernes, drie gymzalen en drie havengebouwen.

  Afhankelijk per type/grootte gebouw gaat het onder meer om (na)isolatie van daken, gevels, beglazing, vloeren en zonwering), het aanpassen van de verlichting, het aanbrengen van warmtepompen, warmtekrachtinstallaties, zonnepanelen en zonnecollectoren en aanpassingen om aardgasloos te worden.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Dekker zei

  waarom moet Hollands Kroon met zo'n uitgebreid ambtenaren apparaat toch voor ieder wissewasje een extern bureau inhuren? Zijn de ambtenaren niet capabel genoeg om dat zelf eens uit te zoeken?
  Iedere leek kan nu al voorspellen dat van het gas af een totale mislukking is, de kranten staan er veel mee, maar Hollands Kroon weet het weer beter.
  Het geld zal wel tegen de plinten op klotsen.

  Een reactie posten