Raisa Blommestijn: “Jarenlang politiek falen gemaskeerd door schuld te geven aan ongevaccineerden”

Datum:
 • woensdag 27 oktober 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • “Ik heb het idee dat jarenlang politiek falen en wanbeleid gemaskeerd wordt door de schuld te leggen bij mensen die ongevaccineerd zijn.” Het zijn de woorden van Raisa Blommestijn.


  Erik Ouwerkerk 27-10-2021


  De universitair docent schoof aan bij de talkshow Jinek om haar te mening te geven over mogelijk specifieke maatregelen voor niet-gevaccineerde burgers.

  De rechtsfilosoof zat bij Jinek onder andere tegenover Ernst Kuipers en Gijs Rademaker aan tafel. De Voorzitter Landelijk Netwerk Acute Zorg en de EenVandaag-opiniepeiler konden zich (gedeeltelijk) vinden in een aparte behandeling van ongevaccineerden in de samenleving.

  Blommestijn was het daar niet mee eens. Ze legde niet alleen principiële bezwaren op tafel ten aanzien van vrijheidsbeperkingen voor de groep niet-gevaccineerden in Nederland. Het argument dat deze groep (als enige) verantwoordelijk is voor de druk op de zorg, ontkrachtte ze ook: “De directeur van het Maastricht Medisch Centrum  zegt dat het beeld (dat vooral ongevaccineerden verantwoordelijk zijn voor de druk op de zorg, red.) andersom is. In het Verenigd Koninkrijk zie je dat tweederde van de patiënten gevaccineerd is.”

  Ze ziet het probleem met name in het ‘afbraakbeleid in de zorg’, zoals ze het zelf omschrijft. ‘We hebben jarenlang aan afbraakbeleid gedaan in de zorg. Het aantal IC-bedden is eerder afgeschaald dan dat er bij zijn gekomen. BOA’s kunnen wel worden opgeleid, maar er is nog geen IC-bed bijgekomen of verpleegkundige opgeleid. Daar is niet op ingezet.’

   CAFE WELTSCHMERZ

  0 reacties :

  Een reactie posten