Positieve reacties op nieuwbouw voor vierhonderd arbeidsmigranten. ’Ik ben blij dat NL Jobs erachter zit, dat zijn geen cowboys’

Datum:
 • zaterdag 30 oktober 2021
 • in
 • Categorie: ,

 •  HOLLANDS KROON - WIERINGERWERF

  Het plan voor een zogenoemd Flex Logement met vierhonderd bedden aan de Westrak in Wieringerwerf kan op positieve reacties rekenen. Uitzendbureau NL Jobs en Ursem Modulaire Bouwsystemen willen op bedrijventerrein Robbenplaat een complex realiseren bestaande uit acht blokken van drie bouwlagen.


  Lydia Jasper 30-10-2021


  Op de beoogde plek aan het Westrak ligt nu nog grasland, maar de initiatiefnemers hopen dat volgend jaar de eerste paal in de grond kan. Wanneer alles voorspoedig verloopt, kan het logiescentrum in 2023 in gebruik worden genomen. Voor er daadwerkelijk gebouwd kan worden, zal eerst het bestemmingsplan aangepast moeten worden.

  Rudy Vastenburg van Vastenburg & De Boer Bouwkostenadvies kijkt straks vanuit zijn pand recht op het complex uit. ,,Je kan wel zeggen dat je het liever niet in de achtertuin wil, maar die mensen moeten toch ergens gehuisvest worden’’, zegt hij. ,,Ik woon hier bovendien niet, dus het is alleen wanneer ik hier werk. Ik ben blij dat NL Jobs erachter zit, dat is een goede organisatie. Geen cowboys.’’

  Negentig procent vol

  Waldek Wrobel is beheerder bij Expertisecentrum Flexwonen aan de Stek in Wieringerwerf. Verdeeld over drie gebouwen verblijven hier gebruikelijk 150 arbeidsmigranten. Hij is zelf bewoner van het complex. ,,Als je het over het hele jaar bekijkt, zitten we voor negentig procent vol’’, zegt hij.

  Hoe denkt hij over dit plan? Hij ziet het niet echt als concurrentie, want de vraag naar huisvesting is nu eenmaal groot in de omgeving. Hij bekijkt de tekeningen en de artist impressions die zijn gemaakt van het Flex Logement Wieringerwerf. De initiators omschrijven het project als ’hoogwaardige huisvesting’ en daar kan hij zich wel in vinden. ,,Really nice, echt mooi.’’

  Pluspunt

  Toch geeft hij aan dat er zeker nog verbeteringen mogelijk zijn. ,,Ik zie dat kamers allemaal een eigen toilet en badkamer hebben, dat is een pluspunt. Wij hebben gedeelde voorzieningen. Maar de kamers in dit plan ontberen wel een keuken. Bij ons kunnen de mensen zelf koken op de kamer en dat vinden ze toch prettig.’’

  Lees ook: Logiesaccommodatie voor vierhonderd arbeidsmigranten in Wieringerwerf in 2023 gepland

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Lydia Jasper, komt het in je onnozele hoofdje wel eens op dat het een stuk democratischer zou zijn om eens woningen te gaan bouwen voor onze jeugd en eigenlijk iedereen die zit te springen om een woning?
  Of mag je dat van je bazen in België niet schrijven? Voor de mensen die het niet weten: Mediahuis is bezit van 2 Belgische extreem linkse Multi miljardairs. Ze worden ondanks hun miljarden nog jaarlijks gesubsidieerd met 600 miljoen door de Belgische Overheid.

  Anoniem zei

  Is het niet zo dat er enige tijd geleden een gezin op moest rotten uit Wieringerwerf omdat ze al jaren een woning hadden op een industrieterrein?

  Iets met een bestemmingsplan?

  Een reactie posten