Italiaans gezondheidsinstituut: Covid veroorzaakte minder sterfgevallen dan griepziekten

Datum:
 • donderdag 28 oktober 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • De media zijn in verlegenheid gebracht, de politici zijn boos, het nieuws is bijna verborgen, maar niet helemaal:


  25-10-2021

  “Volgens het nieuwe (sinds juli niet meer bijgewerkte) rapport van het Opperste Instituut voor Gezondheid over de Covid sterfte, zo onthult het dagblad Il Tempo, zou het virus dat de wereld op de knieën dwong veel minder doden hebben veroorzaakt dan een eenvoudige griep”, meldt MPI.

  Dit zijn geen gegevens die gepubliceerd zijn door een samenzweringsblog, maar de officiële statistieken van het Italiaanse Hoge Instituut voor de Volksgezondheid (ISS) over Covidsterfte. Een ontnuchterend resultaat dat duidelijk het verschil laat zien tussen “dood door Covid” en “dood met Covid”. Uit de door de ISS gepubliceerde officiële gegevens blijkt dat de meeste sterfgevallen in de laatste twee jaar van beperkingen en ontberingen hoofdzakelijk te wijten zijn aan de vroegere toestand van de patiënt. Covid of geen covid?

  Het klinkt als een bizarre bewering en een no-no,” vervolgt het, “maar volgens de statistische steekproef van medische dossiers die door het instituut zijn verzameld, wordt slechts 2,9% van de sterfgevallen die sinds eind februari 2020 zijn geregistreerd, geacht te wijten te zijn aan Covid 19. Dus van de 130.468 sterfgevallen die op het moment van schrijven in de officiële statistieken zijn opgenomen, zijn er slechts 3.783 aan het virus zelf toe te schrijven”.


  Alle andere Italianen die stierven hadden tussen de één en vijf ziektes, waardoor ze weinig hoop hadden, aldus ISS. Maar liefst 67,7% zou meer dan drie hedendaagse ziekten tegelijk hebben gehad, en 18% zou er minstens twee tegelijk hebben gehad.

  Volgens de ISS had 65,8 % van de Italianen die niet meer in leven waren nadat zij met Covid waren besmet, een hoge bloeddruk. 23,5 % leed ook aan dementie, 29,3 % bovendien aan diabetes en 24,8 % aan atriumfibrillatie. En dat is nog niet alles: 17,4% had al een zieke long, 16,3% had in de afgelopen 5 jaar kanker gehad; 15,7% had hartfalen, meer dan 1 op de 10 was ook zwaarlijvig, meer dan 1 op de 10 had een beroerte gehad, en nog anderen, zij het in mindere mate, hadden ernstige leverproblemen, dialyse en auto-immuunziekten.

  Aangezien uit de gegevens van het verslag van het Opperste Instituut voor de Volksgezondheid blijkt dat Covid verantwoordelijk is voor minder dan 3% van het totale aantal sterfgevallen, “kan het alarmisme dat een bepaalde politieke lijn ertoe heeft gebracht zo krachtig aan te dringen op het vaccin en de beperkingen die worden gezien als een middel om te ontsnappen aan de noodsituatie op het gebied van de volksgezondheid, niet worden verklaard”, aldus een ander dagblad, Il Giornale d’Italia. Het angstvallig aandringen van de instellingen op de facto vaccinatie en de eis van een “groene pas” lijken niet in de cijfers tot uiting te komen.

  Het nieuwe ISS-rapport heeft lang op zich laten wachten,” zei Il Giornale. Het instituut had sinds juli geen updates gepubliceerd, en de laatste ontwikkelingen suggereren waarom. Het is op zijn zachtst gezegd gênant dat de autoriteiten bijna 24 maanden van beperkingen en een draconisch streven naar de facto verplichte inenting rechtvaardigen met een uiterst gering cijfer van 2,9%.


  Het Italiaanse dagblad wijst erop dat “de autoriteiten hun beslissingen, die soms hebben geleid tot de beroving van de individuele vrijheid, juist hebben gebaseerd op bangmakerij over sterfgevallen, en niet alleen over besmettingen. Vele daarvan zijn vandaag nog steeds van kracht. (…) Het lijkt er inderdaad op dat op de hoogste niveaus de cijfers minder interessant zijn dan de dwingende beslissingen over de invoering van de “groene pas”.

  “Dus als de situatie minder alarmerend is dan soms wordt beschreven, hoe kunnen de nog steeds van kracht zijnde beperkingen dan worden gerechtvaardigd?” concludeert de journalist:

  “Om Shakespeare te parafraseren: in veel gevallen is er veel ophef over niets gemaakt ten koste van de vrijheid van velen en door een beroep te doen op het (zij het tragische) lot van enkelen.”

  “Veel ophef over niets, dat is. Het is waarschijnlijker dat het in Italië, net als in Frankrijk, veel gedoe is om niets vanuit een gezondheidsperspectief, maar politiek veel heilzame ophef als het gaat om het opleggen van Chinese bevolkingsbeheersing, het regeren van de wereld en het vooruithelpen van de Davos-agenda.

  We wisten dat de Covid-crisis voornamelijk over politiek ging, en politiek gedicteerd door globalistische kringen. Het Italiaanse ISS-rapport is daar een verder bewijs van.

  Lees hier meer over het bedrog met de sterftecijfers.


  Help ons de censuur van BIG-TECH te omzeilen en volg ons op Telegram:

  Telegram: t.me/dissidenteen  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het zal bij ons niet anders zijn, het bedriegen door de Overheid en media gaat gewoon door. Sterker nog, ze gooien er nog een schepje bovenop.

  Een reactie posten