Boze buurman Henno Tacx vindt leerlingen van vmbo 4 aan zijn zijde: het motorcrossterrein in Middenmeer komt er niet

Datum:
 • zaterdag 16 oktober 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  


  Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA

  ’Boze buurman’ Henno Tacx speelde zijn rol met verve. De komst van een motorcrossterrein in de buurt van zijn huis zou het leven van hem en zijn vrouw ernstig vergallen. Ter demonstratie liet hij uit zijn telefoon het jankende geluid van een motorfiets horen. ’En dat is er nog maar één, kun je nagaan hoe erg het is als er dertig tegen elkaar racen.’ Zijn pleidooi vond gehoor bij leerlingen van het Wiringherlant (vmbo 4). Het motorcrossterrein werd weggestemd.


  Winnie van Galen 15-10-2021

  De leerlingen waren op gemeentehuis de Ontmoeting om kennis te maken met de politiek en de gemeente. Dit in het kader van de Jongerenweek Hollands Kroon (de eerste editie) en bestemd voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Vrijdag was het de beurt aan de hogere klassen vmbo/havo/vwo van scholengemeenschap Wiringherlant.

  Middenmeer

  In groepjes van vijftien kregen de leerlingen onder meer onderricht in debatteren en de werking van de gemeente. Daarbij ontmoetten ze ook de boze buurman als onderdeel van hoe de gemeenteraad tot besluitvorming komt. Ter behandeling lag er een raadsvoorstel voor een motorcrossterrein op de hoek van de Groetweg en Alkmaarseweg in Middenmeer. Een onderwerp dat in werkelijkheid al veertig jaar speelt. Burgemeester Rian van Dam deelde de vmbo-leerlingen in drie groepen in: voor- en tegenstanders van het motorcrossterrein en een partij die nog blanco in de discussie stond.

  Geluidswal

  De voorstanders zagen mogelijkheden met de aanleg van een geluidswal en gebruikmaking van elektrisch aangedreven motoren voorzien van hergebruikte banden. Het kon de tegenstanders niet overtuigen. Waarom nu wel een besluit nemen terwijl de discussie al veertig jaar loopt, klonk als argument. Naast het gegeven dat de boze buurman niet op een geluidswal zit te wachten en motoren slecht zijn voor het milieu.

  Uiteindelijk werd het voorstel breed weggestemd. Slechts één leerling was voor. Het kwam ze op een dankbare reactie van de boze buurman te staan. Alle andere keren die ochtend, bij de andere groepen die zich over het motorcrossterrein bogen, stond hij met lege handen. Gevolgd door een opmerking van een leerling die tegen had gestemd: ’Gaan we zo afrekenen meneer!’

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  De staat van het onderwijs is bedroevend. Het merendeel van de leerkrachten is extreem links en zo indoctrineren ze hun leerlingen.
  Kijk naar het grote voorbeeld hoe het niet moet, Hugo de Jonge die tekeer gaat als een tweede Hitler. Het is een simpele basis school onderwijzer zonder enige kennis van zaken op het gebied van Volksgezondheid. Zo is het ook met de meeste kleerkrachten gesteld, ze hebben geen enkele kennis van zaken op het gebied van klimaat en volksgezondheid, maar ze vergiftigen hun leerlingen wel met de grootste onzin.

  Unknown zei

  Inderdaad,het onderwijs is vaak extreem links. Ook op de basisschool.

  Een reactie posten