Bij langdurige huisvesting van arbeidsmigranten in de Moerbeek, volgt opnieuw een gang naar de rechter

Datum:
 • zaterdag 16 oktober 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON - MOERBEEK

  Bewoners van de Moerbeek stappen opnieuw naar de bestuursrechter als bollenkweker Wit Flowerbulbs het grootste deel van het jaar logiesruimte mag verhuren aan arbeidsmigranten.


  Winnie van Galen 16-10-2021

  Dat zegt Harold Lukas, een van de inwoners uit de Moerbeek. In een eerder stadium vochten de bewoners met succes een collegebesluit aan over de huisvesting van arbeidsmigranten voor Wit Flowerbulbs.

  De bestuursrechter torpedeerde de vergunning omdat de gebruikte procedure niet deugde. Inmiddels zijn de plannen door het college aangepast. De bezwaren (zienswijzen) die hiertegen zijn ingebracht, zijn niet van invloed geweest op de besluitvorming, aldus het college.

  Om de zaak tot een goed einde te brengen zet de gemeente in op mediation, aldus wethouder Theo Meskers. Volgens Lukas hebben gesprekken alleen zin als de logiesaccommodaties van Wit Flowerbulbs, gedurende tien weken (de periode van de bollenoogst) van het jaar worden bewoond. Als deze huisvesting ook buiten die periode wordt benut, dan zullen de bewoners ertegen ageren, aldus Lukas.

  ,,In de Moerbeek wonen zo’n honderd mensen. Als daar in totaal tachtig arbeidsmigranten worden gehuisvest, is de verhouding zoek. We hebben een paar keer aangegeven dat we willen meedenken over de pure behoefte van Wit Flowerbulbs zelf, die tien weken. En geen 42 weken waarbij de accommodaties voor allerlei andere bedrijven in de regio worden gebruikt. Dat is puur een verdienmodel.’’


  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  De rechter wikt & weegt maar oligarch Theo Meskers is de baas.
  https://doccdn.simplesite.com/d/64/c4/285134155856725092/304c56e9-e273-403b-8d40-b4efbc66ae89/2019-Beleid%2Ben%2BRegels%2Bhuisvesting%2BArbeidsmigranten%2BHK.pdf

  Anoniem zei

  Nederland is al lang geen democratie meer. De huidige bestuurders laten zich door eventuele negatieve uitspraken van de weinig nog neutrale Rechters niet weerhouden om hun zin door te drijven en Meskers, in navolging van zijn voorbeeld Rutte liegt en bedriegt dat het een lieve lust is en dramt gewoon door. De ingeslapen Gemeenteraad zag dat het allemaal goed was wat Meskers het kiezersvolk flikt en slaapt gewoon verder, blij met hun maandelijkse vergoeding, betaald door diezelfde benadeelde burgers. .

  Een reactie posten