Bestuursvoorzitter Maastricht UMC: 8 op de 10 corona-patiënten zijn gevaccineerd

Datum:
 • dinsdag 26 oktober 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het Maastricht UMC maakt zich zorgen over de oplopende coronacijfers. “We maken ons ongerust over de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames,” zei bestuursvoorzitter Helen Mertens maandag in Limburg Centraal.


   26 oktober 2021


  Ze zei dat in Limburg op dit moment 70 coronapatiënten in het ziekenhuis liggen. 26 liggen er op de intensive care.

  Mertens zei ook dat het overgrote deel van de coronapatiënten in het MUMC gevaccineerd is. Slechts twee op de 10 patiënten zijn volgens haar niet geprikt.

  Wél gevaccineerd en tóch opgenomen

  Minister De Jonge zei er een beetje mee te worstelen dat hij straks maatregelen moet gaan nemen voor mensen die zich bewust niet willen laten vaccineren. Hij zei dat het overgrote deel van de coronapatiënten in het ziekenhuis niet gevaccineerd is.

  Dat is in de ziekenhuizen in Limburg volgens Mertens niet het geval. “We zien dat in de Limburgse ziekenhuizen toch ook behoorlijke aantallen patiënten wél gevaccineerd zijn en tóch opgenomen zijn,” zei ze.

  Overgrote deel

  “Het gaat dan met name om patiënten op een hoge leeftijd, waarvan we denken dat die vaccinatie onvoldoende het immuunsysteem getriggerd heeft,” vervolgde ze.

  “Wij zien eigenlijk dat ongeveer twee op de 10 patiënten niet gevaccineerd zijn. Dus het overgrote deel van onze opnames zijn toch gevaccineerde patiënten,” zei Mertens over de situatie in het MUMC.  3 reacties :

  Anoniem zei

  8 op de 10 mensen met Corona in het ziekenhuis zijn gevaccineerden, dus 80%.
  80% van de mensen zijn gevaccineerd, 20% niet, dus waarom al die dwang naar ongevaccineerden toe als nu blijkt dat gevaccineerden net zoveel risico lopen als ongevaccineerden?
  Wanneer beginnen de mensen eens te begrijpen dat ze beet genomen worden?

  Anoniem zei

  Alleen de Limburgers worden beetgenomen want voor hun werkt het vaccin namelijk niet. Dat heeft Klaus Schwab bedacht.

  Anoniem zei

  Of we krijgen te horen dat Limburg niet bij Nederland hoort 🤣

  Een reactie posten