Begroting van Hollands Kroon eindigt volgend jaar 3,4 miljoen euro in de plus

Datum:
 • dinsdag 26 oktober 2021
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON -  ANN
  A PAULOWNA

  De begroting van Hollands Kroon vertoont volgend jaar een batig saldo van 3,4 miljoen euro.


  Winnie van Galen 26-10-2021


  Daarmee heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders (in maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen) ruimte voor een eigen invulling, aldus wethouder Theo Groot van financiën. In de nieuwe begroting is extra geld gereserveerd voor de inrichting van de openbare ruimte en woningbouw.

  Wat dit laatste betreft: voor de komende twee jaren wil het college duizend nieuwe woningen in procedure brengen. Een deel hiervan wordt in ’t Veld-Noord gerealiseerd. Daar is de komende jaren ruimte voor 254 huizen op een totaal van 365 woningen. De eerste pluk van zeventig woningen is inmiddels gerealiseerd.

  Nieuwe fase

  Of die 254 huizen in een bouwstroom tot stand komen is nog de vraag. In ieder geval wordt er volgend jaar met een nieuwe fase begonnen, aldus Groot. Om ervoor te zorgen dat de ozb niet hoger uitkomt dan de inflatiecorrectie van 1,6 procent laat de gemeente in december een extra waardebepaling van de woningen maken. In sommige gevallen zijn burgers het afgelopen jaar met een hoger bedrag dan de inflatiecorrectie geconfronteerd.

  Volgens Groot ligt de oorzaak in een ’onverwachte waardevermeerdering’ van woningen. Op 4 november vergadert de gemeenteraad over de begroting voor volgend jaar.

  Noordhollands Dagblad
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Gelukkig, dan kunnen we geld terug verwachten of tenminste een verlaging van de Gemeentelijke belastingen. Oh nee, dat kan natuurlijk niet want we gaan half islamitisch Afrika onderbrengen in onze Gemeente. Het Kalergi plan (https://www.vrijewereld.org/2020/07/31/het-kalergi-plan-de-omvolking-agenda-achter-massa-immigratie/ ) ligt precies op koers, 10 jaar verder en de islamieten wonen in onze woningen en wij lopen bij de voedselbank.

  Een reactie posten