Toelating van Pfizer-vaccin ontpopt zich als truc

Datum:
 • zaterdag 4 september 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Manipulatieve aankondig van Amerikaanse autoriteit

     Toelating van Pfizer-vaccin ontpopt zich als truc

  (Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

  Manipulatieve aankondig van Amerikaanse autoriteit

  Onlangs ging de melding de wereld rond en de Amerikaanse geneesmiddelenautoriteit (FDA) verkondigde het trots op haar website: zij heeft voor het eerst een Covid-19-genvaccinatie toegelaten. Die van Pfizer. Wanneer je echter goed onderzoek doet en het FDA-schrijven aan Pfizer vindt, dan blijkt daaruit het volgende beeld: de nood-toelating van het tot nu toe gevaccineerde Pfizer BioNTech-mRNA-serum voor personen vanaf 12 jaar werd verlengd. Parallel daaraan werd de licentieaanvraag van Pfizer voor het op de markt brengen van het tweelingserum “Comirnaty” toegestaan, dat eveneens een nood-toelating heeft.

  Manipulatieve aankondiging

  Hierover staat op de website van de FDA: “Vandaag heeft de FDA het eerste Covid-19-vaccin toegelaten. Het vaccin staat bekend als Pfizer-BioNTech COVID-19-vaccin en wordt nu als Comirnaty ter voorkoming van de Covid-19-ziekte bij personen vanaf 16 jaar op de markt gebracht.” Het vaccin valt echter nog steeds onder een nood-toelating (EUA), inclusief voor personen in de leeftijd van 12 tot 25 jaar en voor de toediening van een derde dosis bij bepaalde personen met een verzwakte immuniteit.

  Vrij baan voor Pfizer

  In de toestemmingsbrief van de FDA aan Pfizer is dan sprake van twee serums: het tot nu toe gevaccineerde Pfizer-BioNTech en de “nieuwe creatie” Comirnaty. Beide serums hebben dezelfde formule en mogen – uitwisselbaar – in de vaccinatieserie gebruikt worden. Beide producten verschillen maar heel weinig, ook juridisch. Zodoende heeft Pfizer vrij baan, zonder enige verantwoordelijkheid, die immers vervalt in het kader van de nood-toelating. Het concern mag het Comirnaty-product volledig legaal op de markt brengen, terwijl het “in het kader van de nood-toelating voor bepaalde manieren van gebruik is toegestaan, die niet in het licentieverdrag staan.”

  Greep in de super trukendoos

  Pfizer en de FDA hebben bij deze constructie heel diep in de trukendoos gegrepen. Men “splitste” juridisch een bestaand vaccin in tweeën, die zogenaamd maar weinig van elkaar verschillen, geeft aan de ene (Comirnaty) toelating tot de markt, houdt het echter, samen met het “origineel”, als nood-toelating. Dat verkondigt men dan als “volledige toelating”. Ook interessant: in de brief van de FDA, op pagina 6, wordt benadrukt dat vaccin-aanbieders de beide serums zonder zonder individueel recept aan elke ontvanger van een vaccin kunnen toedienen. Wellicht dient daarmee de populaire gen-technologische massale behandeling van straatpubliek in pubs, kerken, op het strand of bij concerten gegarandeerd worden.

  Tandeloze meldplicht

  In de brief van de FDA wordt Pfizer tot het melden van bepaalde gevallen aan het Amerikaanse register voor vaccinatie-bijwerkingen (VAERS) verplicht: Zwaarwegende bijwerkingen (om het even of ze ingedeeld worden bij de vaccinatie), gevallen van het Multisystem-Syndrom bij kinderen en volwassenen (kan dodelijk eindigen) en gevallen van Covid-19 die tot ziekenhuisopname of de dood leiden. Dit moet tot uiterlijk 15 kalenderdagen na het verkrijgen van de informatie plaatsvinden. Dat klinkt weliswaar behoorlijk streng, hangt echter geheel af van het plichtbewustzijn van de ziekenhuizen respectievelijk artsen. Zoals bekend, wordt veelvuldig een klein deel van de bijwerkingen gemeld. Ook bij sterfgevallen wordt vaak een verband met de vaccinatie genegeerd en afgezien van een melding.

  Bron:
  wochenblick.at
  Door: Kornelia Kirchweger

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten