Gemeente Hollands Kroon deelt uit: tweeduizend gratis energiescans voor zowel huurders als huiseigenaren

Datum:
 • dinsdag 21 september 2021
 • in
 • Categorie:

 • HOLLANDS KROON -  ANNA PAULOWNA

  Gemeente Hollands Kroon deelt tweeduizend gratis energiescans uit. Daarmee hoopt de gemeente dat mensen hun woning gaan verduurzamen. Er zijn duizend scans beschikbaar voor huurders en duizend voor woningeigenaren.


  Tessa Thepen 21-9-2021


  Hollands Kroon kan de scans uitdelen met behulp van een subsidie. Wie zich opgeeft, kan een energieadviseur voor de deur verwachten die de woning komt bekijken. Daarna wordt duidelijk hoe er bespaard kan worden en hoeveel dat op zal leveren.

  Mensen met een huurwoning die een scan aanvragen krijgen slimme en praktische bespaartips. Maatregelen waarmee men vanaf morgen aan de slag kan. Mensen met een koopwoning krijgen advies op maat. Een adviseur zet dan alle besparingsmaatregelen op een rij in een persoonlijk woningverbeterplan.

  De actie loopt van nog tot en met maart 2022. Hollands Kroon heeft gekozen voor een van-dorp-naar-dorp-aanpak. Het kan dus even duren voordat de energiecoaches in elk dorp zijn langsgeweest. Meer info en aanmelden kan via https://duurzaam.hollandskroon.nl/duurzaam/energiescan/


  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De zoveelste sigaar uit eigen doos u aangeboden door het "lekenbestuur" uit Hollands Kroon!

  Terwijl de gemiddelde burger zich de komende jaren blauw kan betalen aan steeds verder stijgende energie- en isolatiekosten, wordt door Theo Meskers de rode loper uitgelegd voor nog meer energie slurpende grootverbruikers zoals Microsoft en Google. Daar valt niet tegenop te isoleren.
  Het zou zomaar een uitspraak van de wethouder kunnen zijn: "Klimaatdoelen? Wat zijn dat?"

  De schillenboer

  Een reactie posten