Anderhalf miljoen euro erbij voor woningbouw in Lelypark Wieringerwerf, anders zou geen ontwikkelaar instappen

Datum:
 • dinsdag 21 september 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON - WIERINGERWERF

  Voor de aanleg van een nieuwe woonwijk in het Lelypark in Wieringerwerf moet de gemeente dieper in de buidel tasten: zo’n anderhalf miljoen euro.


  Winnie van Galen 21-9-2021


  Die extra kosten hebben te maken met een verstoord evenwicht tussen de opbrengst van die wijk en de uitgaven voor de aanleg van onder meer wegen en riolering. Omdat een keuze is gemaakt de wijk niet zo vol te bouwen en veel sociale woningbouw te realiseren, vallen de inkomsten voor de gemeente lager uit. Zo beurt de gemeente voor sociale huurwoningen een lagere grondprijs.

  Gevaar lopen

  De gemeenteraad is inmiddels akkoord gegaan met de extra uitgave. Zonder dit besluit zou de ontwikkeling van de wijk in het Lelypark gevaar oplopen. Bij een exploitatietekort zou geen ontwikkelaar of corporatie trek hebben in het Lelypark woningbouwplannen te realiseren, schetste wethouder Theo Groot het dilemma.

  Het Lelypark is nog grotendeels onbebouwd, met uitzondering van 32 woningen en woonzorgcomplex Lelypark voor ouderen. In de nieuwbouwplannen is plek voor 130 nieuwe huizen. Dit is zoals het er nu naar uitziet inclusief de sloop van de 32 huizen in het park. Als alles volgens plan verloopt start het bouwproces halverwege volgend jaar.

  Noordhollands Dagblad 

  0 reacties :

  Een reactie posten