Waterschap

Datum:
 • zaterdag 28 augustus 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Reactie in Noordhollands Dagblad op 28-8-2021


   Waterschap 

  Na die enorme stortbui in juni stond ook bij mij het water tot aan mijn voordeur, omdat er een paar dammen niet doorliepen. Ik heb het Hoogheemraadschap gebeld, maar kreeg een bandje. Er werd niet verwezen naar een mobiel nummer voor eventuele noodgevallen, zelfs niet naar een website of iets dergelijks. Een blamage voor een bedrijf dat zegt watermanagement op hoog niveau te willen houden. 

  Dan wordt er achteraf gezegd: we hebben toch een website? Maar als je vierhonderd meter land blank hebt staan, het water zowat je laarzen in loopt en de regen valt met bakken uit de lucht waardoor de bollen of aardappelen onder water verdwijnen, dan sta je toch zeker niet met een laptop of computer in je handen? Dan wil je bellen en wel meteen. 

  Wat een log en onbestuurbaar lichaam is HHNK geworden zeg. Dan het optreden van Siem Jan Schenk, oud-voorzitter van LTO noord, zelf boer met een opvolger op zijn bedrijf. Je zou zeggen: die springt er bovenop, maar hij maakte wat nietszeggende opmerkingen. Een boer onwaardig. 

  Werd er ook nog geschermd met de onvoorspelbaarheid van het noodweer. Hoezo niet te voorspellen? Weermannen Jan Visser en Piet Paulusma voorspelden wel dat er noodweer aan zou komen. Er zou iemand bij het waterschap aangewezen moeten worden die rechtstreeks contact heeft met plaatselijke weermannen/vrouwen in Noord-Holland. En dat moet iemand zijn die zonder overleg met een meerdere onmiddellijk dwingend moet kunnen beslissen. 

  Nu wil het Hoogheemraadschap een of ander instituut laten uitzoeken wat er allemaal misging en wat er verbeterd moet worden. De dwaasheid ten top. Gebruik gewoon je boerenverstand, want het is zo klaar als een klontje wat er verbeterd moet worden: de bereikbaarheid en slagvaardigheid. 

  DICO VISSER

  Eenigenburg

  0 reacties :

  Een reactie posten