THIERRY BAUDET WIL NIET DAT RUTTE EN VRIENDEN ER WEER 4 JAAR MEE WEGKOMEN

Datum:
 • woensdag 11 augustus 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • KLAAR MET DE SLAPPE HAP VAN DE AFGELOPEN JAREN  11-8-2021


  Thierry Baudet van FVD wil niet dat Minister President Mark Rutte en zijn coalitie van het Partijkartel er weer met een nieuw regering voor de komende 4 jaar weer mee wegkomen. Vera Bergkamp vraagt Thierry Baudet en Wybren van Haga om een korte toelichting te geven over Baudet's conditie waarbij Jesse Klaver van Groenlinks vraagt naar de achtergronden van wat er precies afspeelt. Tweede Kamer - Plenaire Debat: Eindverslag informateur (voortzetting) (deel 2) - Mei '21 Nieuwsbericht 11-8-21 De Tweede Kamer wil van informateur Mariëtte Hamer weten hoe het formatieproces vordert. Kamervoorzitter Vera Bergkamp heeft daarom om een brief met de laatste stand van zaken gevraagd. PVV-leider Geert Wilders wil naast de brief ook een debat, maar een meerderheid van de Kamer steunt zijn voorstel niet en wil pas een debat als er een eindverslag van Hamer is. Wilders wil demissionair premier Mark Rutte bevragen over de politieke besluiten die nog worden genomen tijdens de formatie. Bergkamp ziet dat de behoefte aan een update van Hamer over de formatie breder wordt gedragen in het parlement. "Ook vanuit de samenleving bereiken mij dergelijke berichten", schrijft ze woensdag aan de informateur. Wanneer Hamer van zich zal laten horen, is nog niet zeker. De Tweede Kamer heeft volgens de planning tot en met 6 september reces.  

  Betrokkenen rond de formatie laten in gesprek met NU.nl weten dat VVD en D66 deze week, na een vakantiepauze, "met frisse blik" kijken naar wat ze voor de vakantie hebben opgetekend. De bronnen verwachten dat Hamer volgende week of die week erop laat weten hoe ze verder wil in het formatieproces. 


  MediaManiac


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zolang een kwart van de Nederlandse bevolking die op Rutte stemt nog niet begrijpt dat ze van voren en van achteren door Rutte en Co genomen worden, zal deze crimineel gewoon blijven zitten en zal hij de agenda van zijn vriend Klaus Swab uitvoeren.(de Great Reset)

  Een reactie posten