Mondkapjesvrij Zweden dicht bij NUL dagelijkse coronadoden

Datum:
 • vrijdag 6 augustus 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  Mondkapjesvrij Zweden nadert nul coronadoden per dag.


  4 augustus 2021


  Ondertussen wuift de hoofdepidemioloog van het land de angst voor de deltavariant weg. In de afgelopen twee weken registreerde Zweden gemiddeld 0,6 coronadoden per dag, schrijft de Daily Mail.

  De Zweedse economie ging niet op slot en ook werden er geen lockdowns of strenge afstandsregels ingesteld. Begin juli schafte het land de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer af.

  Lastig te zeggen

  Vrijdag waarschuwde de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat de deltavariant even besmettelijk is als waterpokken, maar Anders Tegnell – de architect van de Zweedse coronastrategie – zei dat er nog steeds veel onbekend is over de deltavariant en dat we geen ‘verstrekkende conclusies’ moeten trekken.

  Tegen de krant Aftonbladet zei hij dat het lastig te zeggen is hoe besmettelijk delta is. In sommige gevallen besmet één persoon 100 mensen, in andere gevallen niemand, aldus Tegnell. Hij zei ook dat de deltavariant ‘de dominante variant’ is in Zweden en ‘al enige tijd’ circuleert.

  Groepsimmuniteit bereikt

  Volgens een nieuwe, nog niet gepubliceerde Zweedse studie heeft het land al groepsimmuniteit bereikt tegen meerdere coronavarianten. De onderzoekers zeggen dat de grens om groepsimmuniteit te bereiken veel lager lijkt te zijn dan gedacht.


  0 reacties :

  Een reactie posten