HOLLANDS KROON Probedrijven wordt eigenaar van voormalige gemeentewerf

Datum:
  • vrijdag 27 augustus 2021
  • in
  • Categorie:
  •                                     



    HOLLANDS KROON - Onderhandse verkoop


    _____________________________________________________

    Probedrijven wordt eigenaar van voormalige gemeentewerf

    De voormalige gemeentewerf aan de Randweg in Anna Paulowna wordt verkocht aan Probedrijven. Probedrijven is een sociaal gedreven onderneming en biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeentewerf was voor de gemeente Hollands Kroon overbodig geworden sinds de nieuwe gemeentewerf in Wieringerwerf gerealiseerd en in gebruik is genomen. Probedrijven was al huurder van de gemeentewerf, maar neemt nu de gehele werf over en wordt eigenaar. Hiervoor hebben Erik Heemskerk, directeur van Probedrijven, en wethouder Financiën Theo Groot op donderdag 26 augustus op locatie de koopovereenkomst getekend.

    Onderhandse verkoop

    Fotomoment Verkoop Gemeentewerf Probedrijven
    Erik Heemskerk en Theo Groot

    Het is al lange tijd bekend dat de gemeentewerf in Anna Paulowna voor de gemeente overbodig zou worden. Er werd namelijk een nieuwe gemeentewerf in Wieringerwerf gerealiseerd en deze moderne werf was voldoende voor de gehele gemeente. Daarmee kon worden gezocht naar een nieuwe invulling voor de voormalige werf in Anna Paulowna. Over het algemeen worden dergelijke panden openbaar op de markt verkocht, maar daar is hier volgens wethouder Theo Groot uiteindelijk bewust van afgeweken. “We hebben om twee redenen gekozen om deze werf onderhands te verkopen aan Probedrijven. Allereerst was zij al huurder en heeft haar directie aangegeven hier graag te willen blijven zitten. Omdat het daarnaast een bedrijf met een maatschappelijke insteek is, waar wij als gemeente Hollands Kroon medeaandeelhouder van zijn, wilden wij Probedrijven als eerste de mogelijkheid geven om het pand aan te kopen”. De locatie is vervolgens getaxeerd en Probedrijven betaalt hiermee een marktconforme prijs voor deze locatie van bijna 7.000 vierkante meter groot.

    Progroen & milieu

    Uiteindelijk gaat de groenvoorziening van Probedrijven, genaamd Progroen & milieu, gebruik maken van de locatie in Anna Paulowna. Deze tak is gespecialiseerd in groenonderhoud en huurde in het verleden ook al een gedeelte van de werf. Volgens Hans Siffels, directeur van Progroen & milieu, is dit een uitstekende locatie voor hun groenvoorziening. “We werken nu ook al vanaf deze locatie. Het is een start- en verzamelplaats voor onze mensen die ‘in het veld’ werken en een opslaglocatie voor onze machines”, geeft Groen aan. “Voor onze werkzaamheden in vooral de gemeente Hollands Kroon is dit een uitstekende werk- en uitvalsbasis. Het gaat hier om ongeveer 20 medewerkers die zelfstandig naar deze locatie komen. Meestal met de fiets overigens”. Na de aankoop heeft Progroen ook wat meer ruimte voor opslag van materieel. Nu moesten ze vaak schipperen tussen locaties omdat één loods – die werd gehuurd – eigenlijk te krap was. Hierdoor kan straks efficiënter gewerkt worden en zijn minder vervoersbewegingen nodig.

    Goede investering

    Volgens Erik Heemskerk, directeur van Probedrijven, is de aankoop een goede investering. “We hebben eerder panden gekocht in de gemeente Schagen en Den Helder, maar in Hollands Kroon hebben we een dergelijke investering nog niet gedaan. Het is goed voor onze mensen, het bedrijf en de continuïteit van de relaties om in elke aandeelhoudende gemeente te investeren.” De investering is dan wederkerig volgens Heemskerk. “Het bedrijf Probedrijven is 100% in eigendom van de drie deelnemende gemeenten. Indirect blijft het daarmee in eigendom van de gemeenten.” De overdracht staat begin september gepland en vanaf dan is Probedrijven daadwerkelijk eigenaar van deze locatie aan de Randweg.


    Hollands Kroon

    0 reacties :

    Een reactie posten