De oogst van de Angst – Peter Toonen met Willem Erné

Datum:
 • maandag 2 augustus 2021
 • in
 • Categorie: ,
 •  Oogst van de angst.  De oogst van de Angst – Peter Toonen met Willem Erné

  Bekijk de video op LBRY.tv:  Peter Toonen in gesprek met Willem Frederik Erné over diens meest recente boek, Oogst van de angst. De roman speelt tijdens de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog, die in januari 2020 begon. Ook Erné’s eerste twee romans komen aan de orde: De arrogantie van het doorgeefluik (2017) en Van de liefde en de zee (2019). Zelfs Vincenzo da Vinci, het vrijwel voltooide manuscript dat de auteur in maart 2020 op de plank parkeerde om Oogst van de angst te schrijven, passeert kort de revue.

  In een ontspannen en toch spannend gesprek probeert Erné de vraag te beantwoorden hoe het mogelijk is dat zijn romans lezen alsof hij al tientallen jaren schrijft, terwijl hij eigenlijk een relatieve beginneling is. Ook de coronacrisis komt aan de orde. Uiteindelijk gaat Oogst van de angst daarover. Erné meent dat de crisis overduidelijk gepland is, anders waren er ruim voor de eerste uitbraak van Covid-19 geen patenten verleend op het SARS-CoV-2-virus, de opsporingsmethodes ervan en de remedies ertegen.

  De grootste openbaring tijdens de afgelopen 14 maanden, te midden van vele andere blikopeners, was voor de auteur de schrikbarend hoge prevalentie van psychopathie. Toonen en Erné behandelen dit onderwerp o.a. aan de hand van het werk van Lobaczewski, Stout en Storms.

  Het gesprek gaat over de tweedeling die corona heeft veroorzaakt, de vele vriendschappen, soms van vijftig jaar her, die verloren gingen. Maar er gloort hoop. Nieuwe vriendschappen worden gesmeed en de bewustwording is bij zeer veel mensen – steeds meer mensen – zo gigantisch dat de uitkomst ervan alleen maar kan leiden tot een betere wereld, aldus Erné.

  Website Uitgeverij DeWielen2: https://www.dewielen2.eu/

  Leestips:
  Martha Stout, Wat denk je, is jouw buurman sociopaat?
  Andrew Lobaczewski, Politieke ponerologie
  Jan Storms, Destructieve relaties op de schop

  Dr. David Martin over de patenten op SARS-CoV-1 en -2


  Italiaanse arts noemt man en paard, juli 2021

  Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz. Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s. Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media. Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

  Waardeer je onze video’s? Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz.
  https://steun.cafeweltschmerz.nl/

  Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

  0 reacties :

  Een reactie posten