Corona-demo’s – Duitsland op matje bij de VN?

Datum:
 • dinsdag 3 augustus 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • Het bizarre gedrag  van de Duitse oproerpolitie in Berlijn Corona-demo dit weekend heeft de aandacht getrokken van de VN-rapporteur tegen Martelingen, die thans informatie inwint.


  DOOR  · 3 AUGUSTUS 2021

  Het is niet waarschijnlijk dat het verder zal komen dan dit, maar het feit an sich zal de Duitse regering in Berlijn niet lekker zitten.

  The UN’s Special Rapporteur on Torture Nils Melzer has requested more information on an incident in which a female anti-lockdown protester in Berlin was grabbed by the throat and brutally thrown to the ground by riot police.

  Daarmee overkomt Duitsland hetzelfde als de regering van Loekasjenko in Wit-Rusland. Dat zal pijn doen. Hoezeer de Duitse politie zich misdroeg vindt u ook terug in het artikel dat we er gisteren over publiceerden.

  Het jongetje in bovenstaand clipje wordt eveneens onmatig ruw bejegend. Kijk op ongeveer seconde 3 wat er gebeurt.

  Ook de clip in deze tweet riep veel boosheid op:

  The clip caught the attention of Nils Melzer, a professor of international law, whose official title is United Nations Special Rapporteur on Torture and other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment.

  Alles overziende is het waarschijnlijker dat Melzer zal worden teruggefloten, dan dat hier verder ooit iets van komt.

  Maar de regering in Berlijn zal er desalniettemin razend over zijn, en mogelijk een paar dienstdoende voetsoldaten van afgelopen zondag offeren. Echt blij zal niemand hier van kunnen worden. Dat de Duitse politie eenzelfde houding aan neemt als de Nederlandse alvorens in actie te komen (wappies meppen) is echter meer dan een beetje waarschijnlijk. In dat opzicht lijkt het voor demonstranten nuttig te overwegen het Twitteradres van deze VN-rapporteur te onthouden.

  Waar dit allemaal veel te veel aan denken doet, is hoe de EU zich hiertegen wapent. Met Eurogendfor.  Hieronder eentje ter herinnering aan deze gewapende arm van de EU, die in december 2018 in Parijs werd ingezet tegen volksprotesten.

  Corona-demo


  Meer over Eurogendfor (uitleg plus momenten van inzet) vindt u hier. Meer feiten en opinies over vaccinatie tegen Corona vindt u hier. Het Corona-virus (Covid-19), de wijze van aanpak van Corona en haar sociale en economische gevolgen vindt u hier.   


  1 reacties :

  Verontruste zei

  Een woord: smerig.

  Een reactie posten