Uitzendbureau Agro Jobs wil 160 arbeidsmigranten vestigen in Middenmeer. Gemeente Hollands Kroon staat positief tegenover dit plan

Datum:
 • dinsdag 27 juli 2021
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON - 
  MIDDENMEER

  Als het aan Agro Jobs Holland ligt komen er 160 arbeidsmigranten aan de Industrieweg in Middenmeer te wonen. Eind juni heeft het uitzendbureau daarvoor een ruimtelijke onderbouwing verstuurd naar de gemeente, die in 2019 al liet weten positief te staan tegenover dit plan.


  Tessa Thepen 27-7-2021

  De 160 arbeidsmigranten werken via het uitzendbureau bij agrarische bedrijven in de gemeente Hollands Kroon. Ze zijn afkomstig uit EU-landen. Ter hoogte van Industrieweg nummer 50 wil Agro Jobs hen woonruimte bieden.

  Vergunning

  Als de onlangs ingediende omgevingsvergunning voldoet aan de nodige wet- en regelgeving kan worden afgeweken van het bestemmingsplan aan de Industrieweg. Dat moet leiden tot een vergunning voor de bouw van de logies.

  In de ingediende documenten staat dat het uitzendbureau heeft gesproken met bewoners van de Industrieweg. Er wordt vastgesteld dat zij overwegend positief zijn over de mogelijke komst van arbeidsmigranten. Toch zijn er ook zorgen. Een inwoner, die tegenover het beoogde stuk grond woont waar de huisvesting moet komen, heeft in een gesprek met Agro Jobs zijn teleurstelling uitgesproken over de plannen.

  Wat vooral steekt is dat er (nog) niet geïnformeerd is naar het draagvlak onder de inwoners van het dorp Middenmeer zelf. Er wordt enkel genoemd dat er wordt voldaan aan het beleid, doordat het aantal logies niet meer dan 10 procent van het aantal inwoners van de kern bedraagt.

  De verwachting is dat het college van Hollands Kroon in september de voorlopige ontwerp-omgevingsvergunning vaststelt. Daarna kunnen mensen het inzien en eventueel bezwaar aantekenen.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Gesproken met de omwonenden, laat me niet lachen. Dit zetten ze er standaard in.

  Anoniem zei

  En er mocht niet op industrieterrein worden gebouwd voor arbeidsmigranten?!?
  Nu ineens wel?!?

  Een reactie posten