Totalitaire warmtewet gaat Nederlanders van aardgas afdwingen

Datum:
 • zondag 18 juli 2021
 • in
 • Categorie:
 •  De nieuwe warmtewet gaat onwillige Nederlanders van het gas afdwingen voor een collectieve warmtevoorziening. 


  2 juni 2021


  Met een ‘binnendringingsclausule’ om in de meterkast de afsluiting tot stand te brengen. David Smeulders, hoogleraar energietechnologie, roept politici op de komende wet – nu al in de consultatiefase - nauwkeurig te lezen, want er staan passages in “die we niet moeten willen”. Dat er dwang op komst is, valt ook af te leiden uit het commentaar dat minister Ollongren (D66) geeft in dezelfde uitzending van De Hofbar.

  Hoge kwaliteit

  Met de nieuwe warmtewet wil de overheid het zichzelf gemakkelijk maken, door zich verregaande bevoegdheden toe te kennen om burgers onder dwang van het gas af te halen. Dit terwijl aardgas een ‘groen’, tamelijk schoon verbrandend gas is dat afkomstig is uit onze eigen bodem (en anders gemakkelijk importeerbaar) en dat goedkoop en schoon vervoerd kan worden langs het fijnmazige Nederlandse gasnet dat van hoge kwaliteit is.

  Monopolistische energieleveranciers

  Omgekeerd blijkt op de door gemeentes opgedrongen alternatieven veel aan te merken, zowel wat betrouwbaarheid, betaalbaarheid als CO2- uitstoot betreft. Dit blijkt uit ervaringen in proefwijken, die nu al van het gas zijn gehaald en waar burgers vervolgens zijn aangesloten op monopolistische energieleveranciers, waarmee gemeentes langjarig contracten sluiten. Commercieel gezien zijn die leveranciers dan binnen, en hebben ze aan de consument weinig boodschap meer. Het komt erop neer dat Nederland zich overlevert aan een grote bedrijvenlobby voor gedwongen winkelnering.

  Lees ook: Hoe het gasverbod tot gedwongen nering leidt. En tot wanhopige burgers

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Hallo, de warmte wet zoals boven omschreven is van tafel hoor. Men gaat deze opnieuw bezien einde van het jaar. Dit omdat het tegen Europese regels inging
  Wel ff je huiswerk doen aub

  Een reactie posten