Blauwalgvrij zwemmen in het Amstelmeer

Datum:
 • maandag 26 juli 2021
 • in
 • Categorie: ,

 • HOLLANDS KROON - Het bassin is een soort zwembad aan het Lutjestrand, waardoor er geen last is van blauwalg.
   

  Het bassin is ongeveer net zo groot als het zandstrand van het Lutjestrand 

  De steigers in het water hebben een looppad van ongeveer 2 meter breed. Iedereen kan zwemmen in het bassin, ook als er blauwalg aanwezig is in het Amstelmeer. Het bassin is afgesloten met steigers van gerecycled kunststof wat op hout lijkt. Op het diepste punt is het bassin ongeveer 1,20 meter diep. De bouw van het bassin is gestart in januari 2021. De planning liep uit door het niet beschikbaar zijn van materialen en het slechte weer, maar er is hard gewerkt om het project af te ronden voordat de bouwvak begint.

  Het Lutjestrand is opnieuw ingericht 

  Er zijn nieuwe speeltoestellen en fietsenrekken geplaatst. De speeltoestellen staan op het zandstrand. Niet alleen voor jonge kinderen, maar voor alle leeftijdscategorieën is er iets leuks. Zo heeft het strand nu bijvoorbeeld een watertafel en een volleybalnet.

  De aanleiding van het zwembassin

  Al jaren werd het zwemwater aan het Lutjestrand gekweld door blauwalg. Hierdoor kon er vaak niet in worden gezwommen in de zomer. Terwijl het juist voor veel mensen zo’n fijne plek is om te recreëren. Daarom is dit plan bedacht. Zo kan er veilig in het bassin worden gezwommen. Het ontwerp voor het zwembassin is tot stand gekomen uit alle suggesties die zijn gedaan tijdens bijeenkomsten met ondernemers, omwonenden en gebruikers van het strand. Het ontwerp is gemaakt door HB Advies. Klein Wieringen heeft het bassin gebouwd.

  De Kop Werkt!

  Het maken van het zwembassin is een project van vaarroutenetwerk Amstelmeer-IJsselmeer van ‘De Kop Werkt!’. Dat is het regionaal stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

  Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl.

  Zwembassin bij Lutjestrand

  • Hollands Kroon

   

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Ik vind het mooi!

  Een reactie posten