Filmpje! Freek Jansen (FVD) sloopt Build Back Better: ‘Een schimmige agenda die onze hele maatschappij wil veranderen’

Datum:
 • zondag 13 juni 2021
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Het heeft als uiteindelijke doel onze volledige maatschappij te veranderen. 


  Michael van der Galien 13-6-2021

  Deze week wilde FVD-Tweede Kamerlid Freek Jansen graag een debat over het Build Back Better-plan van het World Economic Forum. Want dit plan wordt overduidelijk onderschreven door regeringsleiders, de VN, en zelfs door onze eigen premier Mark Rutte. Helaas wilde de Kamer zijn vingers niet branden aan zo’n debat. En dus begon Freek erover tijdens een commissievergadering. Wat hij vervolgens deed was fantastisch: hij veegde werkelijk de vloer aan met het hele Build Back Better-programma én met de vele ‘leiders’ die het op schimmige wijze implementeren, zonder de burger te vragen wat díé ervan vindt.  Hier de hele spreektekst van Jansen. Hij werd afgekapt door de commissievoorzitter waardoor hij het korter moest houden, maar omdat de héle tekst belangwekkend is druk ik het hier helemaal af.

  Op 9 december 2020 publiceerde de Europese Commissie het EU Klimaatpact – onderdeel van de Europese Green Deal, het omstreden Europese Klimaatplan.

  De minister schreef ons een brief met daarin de essentie van het klimaatpact. De hoeveelheid ‘klimaatdingen’ die in deze brief worden benoemd is absurd:

  1. Klimaatpact
  2. Klimaatcampagne
  3. Klimaatambitie
  4. Klimaatambassadeurs
  5. Klimaatbescherming
  6. Klimaattoezeggingen
  7. Klimaatactie
  8. Klimaatakkoord
  9. Klimaatverandering
  10. Klimaattafels
  11. Klimaatjongerenorganisaties
  12. Klimaatbeleid
  13. Klimaatdoelen
  14. Klimaatinitiatieven
  15. Klimaatweken!
  16. Klimaatdoelstellingen
  17. Klimaatproblematiek
  18. Klimaatneutraliteit

  Dit klinkt misschien lachwekkend maar het verhult een schimmige agenda die het uiteindelijke doel heeft onze volledige maatschappij te veranderen.

  Het kabinet ondersteunt dit – zo lezen we op pagina 3 van de brief van de Minister – want: dit is onderdeel van hun invulling van de Sustainable Development Goals. Deze zogenaamde SDG’s duiken de laatste tijd overal op. Dit is het VN-plan voor een nieuwe wereldorde.

  Want, lezen we ook in de brief, het Nederlands kabinet is

  “… het eens met de [Europese] Commissie dat de aanpak van klimaatverandering gebaat is bij een inclusieve en rechtvaardige transitie”

  Een inclusieve wereld… Waar hebben we die woorden eerder gehoord? Al een jaar lang strooien ‘wereldleiders’ met de term ‘Build Back Better’. Ook premier Rutte nam vorige zomer een filmpje op voor de Verenigde Naties, waarin hij zei:

  “Now is the time […] to build back better. Fostering green and inclusive recovery and to achieve progress towards the 2030 Sustainable Development Goals.”

  Waarom zijn de ‘’wereldleider’’ hier zo mee bezig?

  Morgen begint de G7. De jaarlijkse bijeenkomst van de zeven grootste economieën in de wereld. Dit jaar wordt de G7-conferentie gehouden in Cornwall, Engeland en centraal staat dit jaar: Build Back Better. De drie woorden schitteren groot op de homepage van de organisatie.

  Alle internationale organisaties steunen dit, lezen we op de website van de G7.

  • De EU natuurlijk
  • Maar ook de grote banken
  • Het International Monetary Fund
  • World Bank Group
  • Organisation for Economic Cooperation and Development
  • Financial Stability Board
  • World Trade Organization

  Al deze organisaties zijn duidelijk voorstander van een totale maatschappelijk omwenteling op wereldwijd niveau zoals de voorstanders van ‘Build back better’ betogen.Wat dit precies betekent blijft onduidelijk, want typerend voor dit alles is dat de hele besluitvorming zich afspeelt op internationaal niveau. Zo ver mogelijk van de burgers af. Burgers krijgen pas te horen dat er iets speelt op het moment dat er ze zeker weten geen invloed meer op hebben. En dat is ook het moment dat zij er natuurlijk voor moeten gaan betalen.

  Hun daadwerkelijke plannen blijven bovendien schimmig omdat de voorstanders van de klimaattransitie nóóit en te nimmer met een open vizier strijden. Ze zullen nooit zeggen:

  • Wij willen dat u geen vlees meer eet;
  • Wij willen dat u geen auto meer rijdt;
  • Wij willen dat u niet meer met het vliegtuig op vakantie gaat;
  • Wij willen dat u niet meer dan één keer per week douchet;
  • Wij willen dat er geen boeren meer bestaan;
  • Wij willen dat er overal windturbines staan;
  • Wij willen niet dat u een eigen mening vorm;
  • En om te controleren dat dit allemaal gebeurt, zullen we wet- en regelgeving maken om u te dwingen;
  • Zullen we het onderwijs zo inrichten dat uw kinderen stellig zijn overtuigd dat de wereld binnen nu en tien jaar vergaat;
  • Zullen we overal controlemechanismen inbouwen;
  • Om zo ieder aspect van uw leven via internationale statelijke organisaties – waar u zelf geen invloed op hebt – te reguleren.

  Nee, dit zullen ze nooit zeggen. Want dit zou op teveel weerstand stuiten.

  Daarom hebben ze het liever over een “proactieve brug vormen tussen het maatschappelijk middenveld en Klimaatpact Ambassadeurs”. Door dit soort zo ambtelijk mogelijke zinnen proberen ze hun ware intenties te verbloemen.

  Daarom heb ik een aantal vragen aan de minister, want voor mij en ik denk iedereen die uw brief zou lezen is het totaal onduidelijk wat hier nou precies staat.

  “Het Klimaatpact is een EU-brede klimaatcampagne bedoeld om regio’s, lokale gemeenschappen, het maatschappelijk middenveld, de industrie en jongeren nader tot elkaar te brengen ter bevordering van klimaatbewustzijn.”

  Dit klinkt heel vaag. Er komt dus een EU-brede klimaatcampagne. Wat houdt dit in? Komen er overal borden? Overal reclamespots door de EU betaald? En met die campagne gaan we allerlei groepen nader tot elkaar brengen? Hoe gaat dat eruit zien? Gaan al die mensen met elkaar op speeddate? Kan de Minister dit verduidelijken?

  Dit alles moet leiden tot bevordering van klimaatbewustzijn. Ook heel vaag. Wanneer is iemand ‘klimaatbewust’?

  “De Commissie hoopt hiermee een positieve impuls te geven aan klimaatambitie binnen de EU en van onderop draagvlak te stimuleren en ondersteunen. De nadruk ligt hierbij op informeren, burgers betrekken, fake nieuws tegengaan, discussie op basis van (wetenschappelijke) feiten faciliteren, bewustwording, aanzetten tot actie, en ontwikkelen en ondersteunen van bestaande initiatieven.”

  Informeren. Fake news tegengaan. Dit riekt naar censuur en propaganda. Op Europees niveau nog wel. Betekent dit dat er nog meer disclaimers gaan komen op social media – wat we nu ook al mee maken omtrent corona- dat puur de discussie over feiten wordt verboden en gecensureerd? Zoals ook gebeurde met de discussie over of Corona wel of niet in een lab is geproduceerd. Een jaar geleden werd dit aangemerkt als een ‘gevaarlijke complottheorie’ – het zou fake news zijn – en werd onder het mom daarvan gecensureerd en verwijderd op social media. Terwijl nu een jaar later dit als een van de gangbare verklaringen voor de oorsprong van het virus wordt gezien. Kan de minister dit verduidelijken? Met name op het punt van fake news tegengaan?

  Maar ook wil de europese commissie mensen ‘aanzetten tot actie’ en bestaande initiatieven ontwikkelen en ondersteunen. Kan de minister verduidelijken tot wat voor acties zal worden aangezet en welke initiatieven zullen worden ondersteund? Betekent dit bijvoorbeeld dat de EU terroristische organisaties als Extinction rebellion gaat financieren en andere Extreem-linkse actiegroepen gaat ‘doorontwikkelen’? Vraag ik de minister.

  Verderop in de brief lezen we dat het klimaatpact de samenleving wil ‘betrekken’ via het onderwijs, trainingen en internationale samenwerking. Alle delen van het leven moeten in het teken van klimaat komen te staan. Ik hoor graag van de minister hoe dit er concreet uit gaat zien.

  Voorzitter,


  We zien hier een nauwkeurig doorontwikkeld systeem wat zich voordoet als een natuurbeweging maar eigenlijk een beweging is die poogt controle te krijgen op alle facetten van ons leven.


  Dit moeten we niet willen.

  FVD wil geen land vol met windturbines die bedreigde roofvogels door midden hakken en geen zonneparken die zware metalen de grond in lekken.

  Geen aardgasvrij maken van woningen waardoor mensen een warmtepomp van 30.000 euro moet aanschaffen en dan nog steeds in een koud huis zitten.

  Wij willen per direct stoppen met biomassa waardoor onze bossen massaal verdwijnen.

  FVD wil geen duizenden miljarden uitgeven aan klimaatbeleid dat voor heel misschien, eventueel, in het meest optimistische scenario 0,00007 graden minder opwarming zal zorgen.

  De Nederlandse bevolking wil dit niet, anders had u ook geen verhullende woorden en schimmige internationale constructies nodig om dit door te voeren.

  Dankuwel.

  DDS

  0 reacties :

  Een reactie posten