Testwet: einde van onze privacy en vrijheid – Karel Beckman met Bas Filippini

Datum:
  • zondag 23 mei 2021
  • in
  • Categorie: ,
  • Oproep aan Eerste Kamer: Stop de Testwet


    Testwet: einde van onze privacy en vrijheid – Karel Beckman met Bas Filippini



    Oproep aan Eerste Kamer: Stop de Testwet!

    Op 25 mei stemt de Eerste Kamer over de wet Testbewijzen COVID-19, die door de Tweede Kamer al is aangenomen.

    Volgens Bas Filippini, oprichter van privacy-waakhond Privacy First en partijleider van Vrij en Sociaal Nederland (VSN), is deze wet een “atoombom op onze privacy” en “afbraak van onze rechtstaat.”

    Filippin bood op 11 mei de Tweede Kamer een petitie aan, ondertekend door meer dan 154.000 mensen, waarin wordt gepleit “voor een open samenleving, zonder test- en vaccinatiedwang.” Hij roept nu de Eerste Kamer op om tegen het wetvoorstel te stemmen. “Zij zijn onze laatste hoop.”

    Onder de testwet zal een negatief corona-testbewijs of vaccinatiebewijs verplicht worden voor toegang tot openbare gelegenheden, waaronder horeca, evenementen, sport en jeugdactiviteiten, culturele instellingen en het middelbaar en hoger beroepsonderwijs, op straffe van hoge boetes.

    Dit schendt volgens Filippini het recht op privacy, op lichamelijke integriteit, op bescherming van de persoonlijke levenssfeer, op deelname aan het culturele leven, het recht op onderwijs. Hij noemt de testwet “staatsterreur”.

    “Het medische probleem dat er is, moet je oplossen, maar deze wet staat niet in verhouding tot het probleem. Hij is volkomen disproportioneel.” Hij begrijpt niets van de politici en de rechters, tot aan de Raad van State aan toe, die dit laten gebeuren. “Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Ik mis het morele kompas bij onze leiders. Je kunt dit voorstel niet met goed fatsoen goedkeuren. We moeten terug naar de basis van de rechtstaat.”

    De testwet zal waarschijnlijk worden gevolgd door een corona-app waarin medische gegevens van mensen worden opgeslagen. Uitbaters en eigenaren van openbare ruimten moeten vervolgens via de app controleren of bezoekers negatief getest zijn of gevaccineerd.

    Filippini ziet de wet als onderdeel van een bredere trend. “We gaan naar een boetesysteem, een dwangsysteem, een controlesysteem.” Hij noemt dit het Chinese model. “Het zal niet blijven bij medische gegevens. Wat ze willen is een digitaal identiteitsbewijs dat kan worden gebruikt als een social credit systeem zoals ze dat in China hebben.”

    De meeste mensen beseffen volgens Filippini niet dat het niet bij een “tijdelijke” wet zal blijven. “Het blijft maar doorgaan. In september komt er weer een nieuwe cyclus. Dan moet iedereen een booster-shot krijgen. Ik geloof niet dat het COVID-paspoort ooit nog weg gaat.”

    Hij roept burgers op om niet aan het systeem mee te doen. “Dit gaat echt te ver. Dit zijn atoombommen op onze privacy en onze vrijheid.”

    Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
    Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
    Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.

    Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

    Waardeer je onze video’s?
    Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/

    Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

    0 reacties :

    Een reactie posten