Slap GroenLinks bukt voor Rutte, en voert gezamenlijk schandelijke toegangstesten en quarantaineplicht in

Datum:
 • woensdag 26 mei 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 • We krijgen dus een testsamenleving dankzij de radicale milieuactivisten van GroenLinks.


  Michael van der Galien 26-5-2021


  Het was gisteren een flink debat in de Eerste Kamer. Met als vraag: zouden de tijdelijke wetten voor een quarantaineplicht voor reizigers en voor verplichte toegangstesten goedgekeurd worden of niet? Nou, uiteindelijk gebeurde dat inderdaad. En dat kwam door dat Jesse Klavers GroenLinks door de knieën ging. We krijgen dus een testsamenleving dankzij de radicale milieuactivisten van GroenLinks.

  In de Eerste Kamer spande het er gisteren nog even om. Voor de bühne tenminste. Want de PVV en de PvdA vonden dat de wet voor toegangstesten niet duidelijk genoeg was en te veel ruimte laat “voor interpretatie.” Zij konden dat wetsvoorstel daarom niet steunen.

  Maar niet gevreesd voor het kabinet! Want GroenLinks kwam meteen aanhollen, als een soort halfbakken groene ridder op een schimmelpaard. De groenen hielpen de verregaande plannen aan een meerderheid. Wat ze daarvoor in ruil wilden? Iets met dat de testwet losgekoppeld moet worden van de coronawet, en dat de maatregelen niet van toepassing zijn op plekken waar mensen 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren. Maar voor alle andere situaties is GroenLinks dus hartstikke blij met testen, testen, testen.

  Deze toegangstesten worden niet optioneel. Het is niet zo dat je je kúnt laten testen of zoiets. Nee, je moet een test ondergaan als je bijvoorbeeld naar een festival wilt gaan. Ben je niet zo van het testen, prima; maar dan kan je dus geen festivals of andere leuke samenkomsten meer bezoeken.

  Die quarantaineregels zijn ook in strijd met de vrijheid – verplicht thuis blijven zitten, tenzij ze na vijf dagen negatief testen, op straffe van een boete van 435 euro. Maar die verplichte testen zijn écht in strijd met álle beginselen van de grondrechten en mensenrechten; het principe dat het fundament vormt van onze maatschappij. Zoals Marianne Zwagerman het zegt, “vrijheid is een grondrecht. Niet iets wat je haalt in een prikhal.”

  Maar daar denken het kabinet én GroenLinks dus héél anders over. Zij vinden het volstrekt normaal dat je je als gezonde burger die nergens last van heeft moet laten testen alvorens je toegang krijgt tot een theater, een festival, of zelfs maar een café of restaurant. Met andere woorden, zij vinden het heel normaal dat vrijheden veranderd zijn in privileges.

  Anderhalf jaar geleden hadden we dat schokkend gevonden. Nu lijkt het eng veel op politics as usual.

  DDS

  1 reacties :

  Verontruste zei

  Rot tot op het bot. Nu ja, al eerder aangegeven dat de "overheid" als een wereld van liegen en bedriegen dus toch realiteit geworden is.
  Dat geen van de testen deugt schijnt tot die lui niet door te dringen en dat van de betreffende minister de stupiditeit van zijn gezicht straalt schijnt in die omgeving ook niet op te vallen.

  Een reactie posten