Plan voor huisvesting driehonderd arbeidsmigranten op plek stallen Piet Ottens in Hippolytushoef door college van B en W omarmd. Provincie is nu aan zet

Datum:
 • zaterdag 15 mei 2021
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon - HIPPOLYTUSHOEF - 
  Het college van Hollands Kroon heeft bij de provincie een verzoek ingediend voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten aan Rijksstraatweg 23 in Hippolytushoef, de voormalige stallen van vleeshandelaar Piet Ottens.


  Winnie van Galen 15-5-2021

  Het plan nabij de rotonde van Hippolytushoef voorziet in de opvang van driehonderd arbeidsmigranten. Het zou gaan om elf gebouwen met ieder 28 bedden die in de plaats komen van de leeggekomen stallen die er nu staan. De huisvesting is voor de duur van vijftien jaar. Vooralsnog is de realisatie van het verzoek niet mogelijk omdat het perceel is gelegen in zogeheten Bijzonder Provinciaal Landschap, aldus de provincie.

  Het college van B en W beschouwt de tijdelijke huisvesting als een win-win situatie: de stallen gaan weg en als de panden na vijftien jaar niet meer nodig zijn, wordt het perceel teruggegeven aan het landschap, valt te lezen in het verzoek dat richting de provincie is gegaan.

  Gedeputeerde Staten legt het verzoek van de gemeente ter behandeling voor aan de provinciale commissie Ruimte, Wonen en Klimaat. Niet bekend is wanneer de commissie zich erover buigt.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Als de panden na 15 jaar niet meer nodig zijn. Mag ik even lachen ha ha. Ze verzinnen elke keer weer wat nieuws.die gebouwen gaan nooit weg. Dat kan ik nu al zeggen. Wordt niet meer leuk dan om te wonen in Hippolytushoef.

  Een reactie posten