Einde van het debat, dood van de democratie

Datum:
 • dinsdag 11 mei 2021
 • in
 • Categorie:
 •  De jacht op andersdenkenden wordt naar steeds grotere delen van de bevolking uitgebreid. Niemand lijkt meer veilig.  Einde van het debat, dood van de democratie

  (Door: Markus Gärtner – Vertaling: E.J. Bron)

  Buitensluiting viert hoogtijdagen. Wat, u heeft kritiek op de regering? Hoezo, u gaat naar de “Querdenken”-demonstraties? Moment: u wilt zich niet laten vaccineren? En wat hebt u eigenlijk op mevrouw Merkel tegen? DAT KAN ECHT NIET!

  De jacht op andersdenkenden wordt naar steeds grotere delen van de bevolking uitgebreid. Niemand lijkt meer veilig. Uitsluiting van de discussie, uitsluiting uit de eigen partij, uit het voetbalteam of de onderneming of als klant van een bank kan het gevolg zijn. De strafmaatregelen gaan alle kanten op. Niemand, die de enorm versmalde meningscorridor verlaat, kan zich meer veilig voelen – alsof Artikel 5 van de Grondwet nooit heeft bestaan.

  Men vraagt zich langzamerhand af wie nog niet in de een of andere vorm werd buitengesloten. Door manende blikken van collega´s, door verhoren door meerderen, door veroordeling door vrienden of in de familie, met een dreiging van een beroepsverbod of een shitstorm op de sociale media.

  Aan het eind staan de kernsplitsing van de samenleving, het einde van de discussie, de dood van de democratie. Alleen verdenking, beschuldiging, verachting en verbanning blijven over. En dan dreigen er omstandigheden, die we ons allemaal liever niet willen voorstellen.

  Bron:
  pi-news.net
  Door: Markus Gärtner

  Vertaald uit het Duits door”
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten