Datacenters: rechtpraterij

Datum:
 • dinsdag 4 mei 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 •  Hollands Kroon - brief van de dag Noordhollands Dagblad  4-5-2021

  Vreemd, de reactie van Noortje Slot, van Hollands Kroon, op mijn brief over datacenters. Zij meldt dat mijn schrijven, waarin ik wijs op informatie dat het college van Hollands Kroon 69 procent korting heeft gegeven op de bouwleges van de datacenters van Google, niet klopt. 

  Opvallend is dat het college eerst heftig reageerde op berichtgevingen in de media over deze vermeende kortingen, en met argumenten en verwijzingen naar wetsartikelen zijn gelijk probeerde te verdedigen. Argumenten waar deskundigen hun vraagtekens bij zetten. 

  Nu uit andere berichtgevingen blijkt dat Google (voorlopig) geen datacenters meer in de Wieringermeer wil bouwen, komt de gemeente opeens met het verhaal dat Google alle leges voor 100 procent heeft betaald. Eerdere afspraken met Google zijn vervallen, nu zij voorlopig niet verder gaat bouwen. 

  Hieruit maak ik op dat het college het bericht van Google met beide handen aanpakt om zijn wazige beleid recht te praten. 

  Het zou het college sieren een transparant beleid te voeren en de raad juist te informeren. Zodat niet steeds lopende de ontwikkelingen het beleid recht gepraat moet worden met argumenten die discutabel zijn. 

  GERARD ESSELINK Wieringermeer

  0 reacties :

  Een reactie posten