Politie escaleert bewust – George van der Leeden met advocaat Bart Maes

Datum:
  • dinsdag 13 april 2021
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Maes ziet Nederland afglijden van een “high trust” naar een “low trust” samenleving. 


    Politie escaleert bewust – George van der Leeden met advocaat Bart Maes


    ADVOCAAT BART MAES OVER ZIJN AANGIFTE TEGEN POLITIEGEWELD OP MALIEVELD

    Advocaat Bart Maes, eigenaar van een advocatenkantoor, Maes Law, in Eindhoven, heeft aangifte gedaan tegen de politie vanwege het geweld tegen betogers op het Malieveld in Den Haag op 14 maart. Inmiddels hebben velen zich bij hem aangesloten.

    In dit interview met George van der Leeden vertelt hij hoe het proces in zijn werk gaat – en waarom hij, eigenaar van een groot advocatenkantoor in Eindhoven gespecialiseerd in arbeidsrecht, tot deze opmerkelijke stap is gekomen. “Ik was geschokt,” vertelt hij. “Ik was mijn vakantie aan het bespreken, toen kwamen de beelden binnen via social media. Je verwacht dit in Wit-Rusland of Myanmar. Niet in Nederland.”

    Maes legt uit dat wie kennis heeft van een strafbaar feit, ook al is dat via de social media, daarvan aangifte kan doen bij het Openbaar Ministerie (OM). Hij heeft dit gedaan bij het Landelijk Parket, dat de zaak heeft overgedragen aan het Haagse parket. “Daar ben ik niet gelukkig mee,” zegt hij. “Het riekt naar de slager die zijn eigen vlees gaat keuren.”

    De zaak is nu ondergebracht bij de afdeling Veiligheid, Onderzoek & Klachten (VIK). Ook daar is Maes niet erg blij mee. “Ik had liever gezien dat de Rijksrecherche dit had onderzocht.”

    Aanleiding om aangifte te doen voor Maes was ook het gevoel dat de Nederlandse rechtstaat zich op een “hellend vlak” bevindt. Hij verwijst onder meer naar de verslagen van de Buitenparlementaire Onderzoekscommissie (BPOC), waarin politieagenten hebben verklaard dat het bewust beleid is van de politie om te escaleren bij demonstraties van critici van het coronabeleid. “Sla er maar lekker op los, dan komen ze niet meer,” zo zouden politieagenten te horen hebben gekregen.

    Dat leidt tot toestanden zoals op 14 maart: “Als Rutte het heeft over doorgesnoven hooligans – op 14 maart heb ik inderdaad doorgesnoven hooligans gezien – die op de payroll staan bij de politie.”

    Hij heeft harde woorden voor de kwaliteit van de regering. “In Duitsland zouden ze zeggen, we hebben een Lügen Regierung – een leugenregering. Van Rutte weten we dat. We hebben de slechtste minister van Volksgezondheid aller tijden. De minister van Justitie is ook geen transparant figuur.”

    De regering zegt “we doen het met zijn allen”, maar “we doen het echt niet met zijn allen,” zegt Maes. “Degenen die de maatregelen opleggen hebben er het minste last van. Waarom levert niet iedereen in voor de mensen die worden geraakt. Dan verdeel je echt de pijn.”

    Maes ziet Nederland afglijden van een “high trust” naar een “low trust” samenleving. Hij stelt diverse politieke hervormingen voor. Een districtenstelsel. Een maximale termijn van 8 jaar voor de premier. Een hervorming van de rechterlijke macht, die “geen afspiegeling meer vormt van de bevolking.”

    Voor wie zich wil aansluiten bij de aangifte staat op de website van Maes Law een voorbeeld-aangifte: https://maeslaw.nl/aangifte-malieveld-update/

    Deze video is geproduceerd door Café Weltschmerz.
    Café Weltschmerz gelooft in de kracht van het gesprek en zendt interviews uit over actuele maatschappelijke thema’s.
    Wij bieden een hoogwaardig alternatief voor de mainstream media.

    Café Weltschmerz is onafhankelijk en niet verbonden aan politieke, religieuze of commerciële partijen.

    Waardeer je onze video’s?
    Help ons een in de strijd naar een eerlijker Nederland, vrij van censuur en Steun Café Weltschmerz. https://steun.cafeweltschmerz.nl/

    Wil je onze nieuwsbrief ontvangen in je mailbox?

    0 reacties :

    Een reactie posten