Ex-D66’er ‘met een kleurtje’ sloopt valse multiculti partij-imago: ‘Interne cultuur is verre van inclusief!’

Datum:
 • dinsdag 16 maart 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Een voormalig D66-lid klapt uit de school over de werkelijke partijcultuur van dit exclusieve witte clubje.


  Wout Willemsen 16-3-2021 

  Hij vertelt hoe hij eigenlijk alleen maar werd gebruikt vanwege zijn huidskleur en dat het die partij vooral te doen is om een inclusief imago naar de buitenwereld te kunnen laten zien: “window-dressing en diversity-washing,” noemt Zouhair Saddiki het.

  “Al dertien jaar ben ik lid van D66: actief, meedenkend en betrokken. Ik werd al op jonge leeftijd lid van de Jonge Democraten, de jongerenorganisatie van D66. Daarna heb ik mij ingezet als raadslid namens D66 in Gouda. Maar de laatste tijd voel ik steeds meer afstand tot de partij waar ik mij jarenlang vol passie voor heb ingezet”, aldus Saddiki in De Kanttekening. Maar na de Nieuwsuur-uitzending van dinsdag 9 maart, waar het Dordtse raadslid Osman Bosuguy sprak over zijn ervaringen met de discriminatie binnen de partijcultuur, voelde Saddiki de noodzaak om ook zijn ervaringen met D66 op te schrijven.

  Uit zijn column wordt één ding echt héél erg duidelijk: gekleurde D66’ers zijn er niet voor de inhoud, maar voor de buitenwereld. Leuk voor tijdens campagnes en op foldertjes, maar daar houdt het ook wel op. Voor de rest lijk je als gekleurd persoon te worden behandeld als oud vuil, blijkt ook wel uit dit citaat:

  “Het is daarom merkwaardig dat het onlangs gepubliceerde onderzoeksrapport van het Bureau Integriteit BING alleen spreekt over een onveilig partijklimaat voor vrouwen. Ik durf namelijk met alle stelligheid te verklaren dat dit onveilige partijklimaat zich niet alleen beperkt bij vrouwelijke D66-leden, maar verder strekt naar biculturele D66-leden. Er zijn binnen de partij legio verhalen en lelijke ervaringen. Dit zijn geen incidenten. Er is sprake van een structureel probleem. (…)”

  Is dat even een mokerslag voor D66! Als het aan D66 zélf lag, worden kennelijk alle buitenlanders via de Kaagbaan gedeporteerd naar verre, exotische oorden.

  Dat is natuurlijk al pijnlijk zat, want D66 blijkt welhaast racistischer dan de NVU en Stormfront bij elkaar. Maar van een club die zelf de hele tijd hamert op diversiteit doet deze aan het daglicht gekomen behandeling van gekleurde partijleden natuurlijk éxtra zeer. Niet alleen racistisch, maar ook nog eens hypocriet: maar stem allemaal D66, hoor!

  Wat een pech voor Kaag! Alle geloofwaardigheid in één keer weg en het inclusieve imago volledig naar de gallemiezen. Sneu zeg.

  DDS

   

  0 reacties :

  Een reactie posten