Dit is de langverwachte brief van Rutte over Build Back Better

Datum:
 • zondag 7 maart 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • We hadden meer verwacht na ruim een maand wachten


  Dit is de langverwachte brief van Rutte over Build Back Better

  Kamerlid Henk Krol vroeg demissionair premier Rutte wat hij toch bedoelt met Build Back Better, een term die door veel politiek leiders wordt gebezigd in verband met de Grote Reset. Hij kreeg geen bevredigend antwoord en vroeg om een toelichtende brief. Die brief liet meer dan een maand op zich wachten. En wat blijkt? De tekst is bijna letterlijk overgenomen van Wikipedia.

  Zo schrijft Rutte in zijn brief: “Zoals ik eerder in een debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus heb gezegd, doelt de term Build Back Better (BBB) op het gebruiken van inzichten die de Covid-19-crisis biedt om Nederland in de toekomst weerbaarder te maken tegen soortgelijke gezondheidscrises.”

  Op Wikipedia staat hierover“BBB is a strategy aimed at reducing the risk to the people of nationals and communities in the wake of future disasters and shocks.”

  We hadden meer verwacht na ruim een maand wachten

  “In de internationale context staat het concept BBB al langer voor een gangbare benadering van crisisrespons na een (natuur)ramp, waarbij, naast herstel, maatschappelijke problemen aangepakt worden met het doel een veerkrachtige, en duurzame samenleving te creëren,” vervolgt Rutte.

  Wikipedia: “The BBB approach integrates disaster risk reduction measures into the restoration of physical infrastructure, social systems and shelter, and the revitalization of livelihoods, economies and environment.”

  Premier Rutte wijst erop dat BBB in 2015 officieel als concept voor duurzaam en inclusief herstel is erkend door de Verenigde Naties. Ook dat kun je gewoon van de Wikipedia-pagina over BBB halen.

  Een teleurstellende brief. Lijst Henk Krol reageert: “We hadden meer verwacht na ruim een maand wachten.”

  0 reacties :

  Een reactie posten