Beloofde werkgelegenheid datacenters is maar minimaal

Datum:
 • zondag 21 maart 2021
 • in
 • Categorie: , , , ,
 •  


  Hollands Kroon - 
  MIDDENMEER – Honderden mensen zouden een baan kunnen vinden bij 1 van de datacenters op Agriport waren de beloftes, er zou veel personeel nodig zijn om deze enorme gebouwen met duizenden servers draaiende te houden. Maar hoe anders is de werkelijkheid.


  20-3-2021


  Datacenters als die van Microsoft en Google worden veelal remote beheerd, vanuit het buitenland dus niet door lokaal personeel of expats. De mensen die zijn aangenomen zitten vooral op de receptie, bij de bewaking , onderhoud en soms ook een paar mensen voor hardware onderhoud, maar deze laatste groep vaak ook niet eens.

  De meeste werkgelegenheid is er tijdens de bouw van deze enorme complexen, waar onderaannemers een deel van het werk mogen doen in opdracht van de Britse aannemer die alle datacenters voor Microsoft en Google bouwt.

  Een datacenter biedt dus voor de lokale bevolking maar weinig werkgelegenheid, zeker niet wat beloofd was toen bekend werd gemaakt dat deze techreuzen naar Hollands Kroon zouden komen. Wil je aan het werk op Agriport, dan kan je beter bij een agrariër gaan solliciteren.
  0 reacties :

  Een reactie posten