30.000 zonnepanelen komen in het zonnepark van Vattenfall op Kooypunt. In april begint het echte werk

Datum:
 • donderdag 18 maart 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 •  DEN HELDER

  De aanleg van zonnepark Kooypunt begint in april. Door energiebedrijf Vattenfall ingehuurde specialisten maken het terrein nu gereed voor de 30.000 panelen die daar moeten worden geïnstalleerd.


  Delano Weltevreden 18-3-2021

  De eerste werkzaamheden bestaan uit het testen van de bodem, het gereedmaken van het terrein en het opzetten van een bouwkeet. Vanaf april worden er geulen gegraven voor de kabels. Ook worden er stalen palen geheid die een stevige basis vormen voor de panelen. Daarna volgen de frames waar uiteindelijk de zonnepanelen op worden bevestigd. In het najaar van 2021 wordt het zonnepark opgeleverd en komt de eerste groene stroom uit de Port of Den Helder.

  In opdracht van Port of Den Helder bouwt Vattenfall het nieuwe zonnepark tussen de Mastenmakersweg, de Rijksweg (N9) en het spoor. Op de bijna 15 hectare grond verrijzen bijna 30.000 zonnepanelen. Jaarlijks produceren zij voldoende om 3.500 Nederlandse huishoudens een jaar lang van stroom te voorzien.

  Aarden wal

  Het park wordt voor een groot deel aan het zicht onttrokken door een aarden wal. In plaats van een hekwerk komen er sloten rondom het park. Daardoor krijgt het zonnepark een vrij open karakter.

  Voor het beheer en onderhoud wil Vattenfall zoveel mogelijk samenwerken met lokale partijen. Ook kunnen lokale ondernemers certificaten afnemen waarmee zij kunnen bewijzen dat zij groene stroom gebruiken.

  Vattenfall is een Zweeds staatsbedrijf dat opereert in Zweden, Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Finland en Frankrijk. Het bedrijf, dat zo’n 20.000 medewerkers heeft, probeert de overgang naar een duurzamer energiesysteem mogelijk te maken. Het zonnepark op Kooypunt past naadloos in dat streven.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten