LOL! – Diesel i.p.v. elektrische mobiliteit: Winterkou legt elektrische bussen in Berlijn plat

Datum:
  • donderdag 11 februari 2021
  • in
  •  Diesel vervangt elektrisch



    LOL! – Diesel i.p.v. elektrische mobiliteit: Winterkou legt elektrische bussen in Berlijn plat


    (Vertaling: E.J. Bron)

    “Dat kan zo toch niet”, zei Petra Nelken, woordvoerster van het openbaar vervoersbedrijf Berlijn (BVG). Zoals de “Berliner Morgenpost” daarvoor onder verwijzing naar interne ondernemingsinformatie berichtte,  vielen afgelopen maandag 23 elektrische bussen van de BVG deels wegens het koude weer uit. Nelken bevestigde noch dit aantal noch een complete uitval, ze zei echter dat het ging om een “ruim een dozijn” bussen en duidelijk minder actieradius leverden.

     

    Alle elektrische bussen werden ´s nachts opgeladen, zouden echter “voor het overwegende deel” hun actieradius echter niet gehaald hebben en konden daarom niet worden ingezet. Vooral een model van de firma Solaris zou de verdragsmatig gegarandeerde actieradius niet gehaald hebben.

    Diesel vervangt elektrisch

    “De bussen moeten volgens het verdrag ook bij -10 graden 130 kilometer rijden, dat is echter lang niet alle bussen gelukt”, aldus Nelken. Volgens “Wetterarchiv” daalden de temperaturen tot meer dan 10 graden onder nul.

    Een complete uitval zou daarom niet hebben plaatsgevonden, omdat de bussen wel ingezet werden. Ze moesten alleen eerder dan anders naar het oplaadpunt van het bedrijf. Ze werden vervangen door voertuigen met dieselmotoren. Hetzelfde overkwam een jaar geleden het openbaar vervoersbedrijf in Solingen. Na technische storingen werden ook daar elektrische bussen met bovenleiding vervangen door dieselbussen.

    Het actieradiusprobleem in Berlijn was “in het ergste geval binnen minuten” van invloed op de dienstregelingen. “Meer vertragingen hadden we onlangs door de vele tractoren in de stad”, citeert de “Welt” de BVG.

    BVG houdt vast aan elektrificatie

    Tot eind 2021 dienen er 227 elektrische bussen in de straten van de hoofdstad onderweg te zijn, deelt de BVG op haar website mee.

    Tot 2030 zou men bovendien het hele wagenpark van op dit moment 1400 voertuigen willen overschakelen naar elektrisch. “Wat dat in een koude winter kan betekenen”, besluit de “Welt”, “maken passagiers en chauffeurs nu al mee.”

    Bron:
    epochtimes.de

    Vertaald uit het Duits door”
    E.J. Bron
    (www.ejbron.wordpress.com)

    0 reacties :

    Een reactie posten