IC-artsen in NRC: ‘Coronamaatregelen wegen niet meer op tegen gezondheidswinst’

Datum:
 • zondag 7 februari 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • 'Noch de Nederlandse bevolking noch de politiek is goed geïnformeerd over wat zich in de ziekenhuizen afspeelt'   31-1-2021

  “De maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen, eisen echter een steeds grotere tol. De niet-urgente reguliere zorg wordt uitgesteld, waardoor mensen met kanker, mensen die op transplantaties wachten of andere patiënten soms vroegtijdig sterven. Er zijn veel leerlingen op basis- en middelbare scholen die een serieuze leerachterstand oplopen. Winkels, cafés, restaurants en kapsalons zijn allemaal gesloten. Veel ondernemers zullen deze crisis niet ‘overleven’. Het aantal mensen dat in armoede leeft neemt toe en de kloof tussen arm en rijk groeit.

  De huidige en toekomstige generaties zullen de rekening moeten betalen van alle financiële steunpakketten die we nu afsluiten. En laten we het maar niet hebben over toekomstige (financiële) uitdagingen, zoals het bestrijden van de klimaatcrisis. Dit alles heeft een sterk negatieve invloed op de gezondheid van onze samenleving als geheel. Het totale maatregelenpakket staat niet meer in verhouding tot de beoogde gezondheidswinst.

  Wij hebben de indruk dat noch de Nederlandse bevolking noch de politiek goed geïnformeerd is over wat zich in de ziekenhuizen afspeelt.

  Wij pleiten ervoor om een aantal maatregelen te versoepelen die grote invloed hebben op het welzijn van onze bevolking en daarbij te accepteren dat er als gevolg van corona meer mensen zullen overlijden.”

  Was getekend: Hans van der Hoeven, Hugo Touw en Alec van Veenendaal (intensivisten in Radboudumc Nijmegen) en Nynke Postma (intensivist Streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk) in NRC Handelsblad.

  Tsja, als zelfs niet-anonieme, niet-wappie, niet-stiekem-homeopaat-of-anderszins-kwakzalvende IC-artsen het in anti-wappie-courant NRC laten afdrukken kun je je toch eens gaan afvragen of het inderdaad niet wat minder kan met die maatregelen. Want het virus is misschien te verslaan, maar dat lijkt wel steeds meer een pyrrusoverwinning te gaan worden. Ook leuk natuurlijk, een virusvrij Nederland waarin iedereen werkloos is, de economie is verdwenen en het volk verhongerd of gestorven door zelfmoord.  2 reacties :

  Anoniem zei

  Corona is slechts een gereedschap om alles wat wat tot maart 2020 kende als normaal compleet te vernietigen. Ook met een vaccin zal deze agenda gewoon verder gaan. Geen vrijheid meer. Geen sociaal leven meer. 'S avonds niet meer naar buiten. Etc, etc. Welkom in het nieuwe normaal dat niet meer is dan een dictatuur die verder wordt uitgebreid..... . Tenzij wij Samen opstaan om alles wat wij kende voor maart 2020 terug te eisen, en dat kan heel simpel door allemaal niet meer mee te doen met alle onzin zoals de gedragsexperimenten met mondkapjes, 1,5 meter afstand houden, niet meer samen komen met familie en vrienden, etc, etc. Iedere handhaver die meewerkt aan deze agenda maakt zich schuldig aan hoogverraad jegens het Nederlandse volk, net zoals degene die het beleid en spoedwet opstellen.

  Verontruste zei

  Helaas is het al zover dat dit werkelijkheid gaat worden. Als de "leiders" het al openlijk hebben over de grote reset en "bouw de wereld beter" (althans in hun ogen) kun je nagaan....
  Alles natuurlijk over de ruggen van de toekomstige slaven (nu nog degenen die alles moeten betalen). C is alleen de dekmantel om dat alles ongemerkt door te kunnen voeren. Dit zijn overigens de woorden van het WEF zelf.

  Een reactie posten