Gemeenteraad Hollands Kroon akkoord met alle kadernota's gemeenschappelijk regelingen

Datum:
 • vrijdag 19 februari 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon
  -  Op donderdag 18 februari heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon met alle kadernota's ingestemd.
  18-2-2021

  Gemeenteraad Hollands Kroon akkoord met alle kadernota's gemeenschappelijk regelingen


  Hollands Kroon werkt met veel andere gemeenten samen. Dat doen we in zogenoemde ‘gemeenschappelijke regelingen’ (GR). Om de taken van die regeling uit te voeren, worden aparte organisaties opgericht. De gemeenten zorgen voor het geld. En de organisaties voeren daarvoor de afgesproken taken uit. Een voorbeeld van een bekende GR is de GGD Hollands Noorden. De organisaties die het werk uitvoeren leveren ieder jaar een eigen kadernota aan bij de deelnemende gemeenten. Hierin staat beschreven op welke taken zij zich het komende jaar richten en welk geld daarvoor nodig is. De gemeenteraden van alle deelnemende gemeenten moeten hiermee instemmen. Op donderdag 18 februari heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon met alle kadernota's ingestemd.

   

  Gemeenschappelijke regeling

  Deelnemers

  Taken

  Gesubsidieerd Arbeid Kop van Noord-Holland

  Hollands Kroon, Den Helder en Schagen.

  Zorgt dat met een afstand tot de arbeidsmarkt ook kunnen werken.  De uitvoering gebeurt door de N.V. Probedrijven, waarvan de gemeenten samen de enige aandeelhouder zijn.

  www.grga.nl

   

  Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

  Alkmaar, Castricum, Bergen, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen,  Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel.

  Zorgt voor onze veiligheid op een aantal gebieden. Denk aan de

  brandweer, de geneeskundige hulpverlening, de meldkamer (112) en ambulancezorg.

  www.vrnhn.nl

  GGD Hollands Noorden

  Alkmaar, Castricum, Bergen, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen,  Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel.

  Beschermd, bewaakt en bevorderd de gezondheid van onze inwoners. Dit heet ook wel publieke gezondheidszorg. Denk aan het consultatiebureau, vaccineren (ook Corona), seksuele voorlichting, verward gedrag, meldpunt huiselijk geweld en meer.

  www.ggdhollandsnoorden.nl

  Omgevingsdienst Noord-Holland Noord 

  Alkmaar, Castricum, Bergen, Den Helder, Drechterland, Enkhuizen,  Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Langedijk, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel en de provincie Noord-Holland.

  Is de milieudienst voor de regio NHN. Doet de vergunningverlening, toezicht en handhaving. Dit doen ze bijvoorbeeld op het gebied van milieu, veiligheid, duurzaamheid en circulaire economie.

  www.odnhn.nl

  Regionaal Historisch Centrum Alkmaar

  Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Heerhugowaard, Heiloo, Hollands Kroon, Langedijk, Schagen en Texel.

  Zorg ervoor dat allerlei gemeentelijke documenten netjes bewaard blijven.
  www.regionaalarchiefalkmaar.nl

   

   HK

  0 reacties :

  Een reactie posten