Frankrijk: 50-70% van met AstraZeneca gevaccineerd verplegend personeel vertoont ernstige bijwerkingen

Datum:
 • donderdag 18 februari 2021
 • in
 • Categorie: ,
 • Nog meer alarmerende meldingen uit Frankrijk..

  (Vertaling: E.J. Bron)

  Nog meer alarmerende meldingen uit Frankrijk, nu van de gezondheid- en veiligheidscommissie van het ziekenhuiscentrum van Périgueux (Dordogne), die heftige kritiek heeft op de bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin tegen Covid-19. Dientengevolge zou 50-70% van het personeel de vaccinatie niet goed verdragen hebben, wat tot absentie van het verplegend personeel in het ziekenhuis leidt.

  De secretaresse van de commissie voor hygiëne, veiligheid en arbeidsomstandigheden (CHSCT) heeft een open brief geschreven, waarin ze wijst op de bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin bij het verplegend en andere personeel van het ziekenhuiscentrum in Périgueux.

  – “Sinds vorige week tonen na de eerste vaccinaties een aanzienlijk aantal gevaccineerde werknemers zeer ernstige bijwerkingen, wat tot extra absentie leidt.”

  – “Volgens de ons ter beschikking staande informatie is het percentage gevaccineerde personen met zulke bijwerking heel hoog, namelijk tussen de 50-70%, in vergelijking met de algemeen gebruikelijke tolerantiedrempel van 10%. Deze situatie geldt overigens niet alleen voor ons departement, want ook andere regio´s van Frankrijk worden met dezelfde ongewenste bijwerkingen geconfronteerd.”

  De secretaresse van de CHSCT eist daarom het gebruik van het vaccin van AstraZeneca op te schorten.

  (Bron: MPI)

  Bron:
  unser-mitteleuropa.com

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten