Ziekenhuisbaas gecensureerd na kritiek op avondklok: ‘Moet niet veel gekker worden’

Datum:
  • woensdag 20 januari 2021
  • in
  • Categorie:
  •  

    Ziekenhuisbaas gecensureerd na kritiek op avondklok: ‘Moet niet veel gekker worden’

    De baas van het OLVG-ziekenhuis, Maurice van den Bosch, heeft zich op social media kritisch uitgesproken over de avondklok. Het OMT zegt dat de avondklok nodig is om verspreiding van de Britse variant van het coronavirus tegen te gaan. Volgens Van den Bosch is over ‘het oprukken’ van deze nieuwe virusvariant nog maar weinig bekend.

    Dalende trend

    “Recente data uit het Verenigd Koninkrijk tonen nu een dalende trend,” schrijft hij, toevoegende dat hij zich aansluit bij een oproep van Jet Bussemaker, de voorzitter van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving, om meer te kijken naar de impact van de crisis op andere sectoren.

    Al snel werd het bericht verwijderd door LinkedIn omdat het in strijd zou zijn met de ‘communityrichtlijnen’. Uiteindelijk besloot het sociale medium het bericht weer online te zetten. “Niet eerder meegemaakt,” zei Van den Bosch. “LinkedIn heeft mijn bericht verwijderd.”

    Doodeng

    Opiniemaker Marianne Zwagerman twittert: “Serieus LinkedIn? Ziekenhuisdirecteuren nu ook al censureren? Het moet niet veel gekker worden. Dit wegdrukken van tegengeluid is onacceptabel en doodeng.”

    Ook Joep de Groot, bestuursvoorzitter van CZ, mengde zich in de discussie. “Als er geen genuanceerde vragen en oproep tot debat meer plaats kunnen vinden, lopen we het risico van kokervisie en komen wellicht de belangen van andere sectoren onvoldoende aan bod,” schreef hij.


    0 reacties :

    Een reactie posten