Totale blokkade op de sociale media: Trump kondigt eigen mediaplatform aan

Datum:
 • maandag 11 januari 2021
 • in
 • Categorie: , , ,
 •  Sociale media in handen van radicale linksen  (Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

  Sociale media in handen van radicale linksen

  Afgelopen vrijdagavond werd het Twitter-account van de Amerikaanse president Donald Trump voorgoed verwijderd. Ook Facebook, Instagram, Google, Tiktok, Apple e.a. volgden met beperkingen. Trump maakte bekend dat zijn team nu met anderen zou onderhandelen en dat hij zou overwegen zelf een apart platform op te bouwen. “Men zal ons niet tot zwijgen brengen”, schreef hij. In de tussentijd gebruikt hij schijnbaar “Gab” (gab.com).  

  Twitter in het verbond van radicale linksen

  De technologiereus meldde aan Trump: u staat niet voor vrijheid van meningsuiting. Op de avond van zijn verbanning zou Twitter met de Democraten en radicale linksen zijn overeengekomen om zijn account van het platform te verwijderen – om “mij en U tot zwijgen te brengen – die 75 miljoen grandioze patriotten die op mij gestemd hebben”, zei Trump in een verklaring. Twitter zou dan wel een privéonderneming mogen zijn, maar zonder het geschenk van de regering, de “Section 230”, zou het niet lang bestaan. Uitgevers respectievelijk samenstellers moeten namelijk voor geposte inhouden garant staan. Voor sociale mediaplatforms en technologie ondernemingen is er echter – door de “Communications DEcency Act” – een omvattende verantwoordelijkheidsbescherming voor inhouden die door derden opgesteld worden.

  Schijnheilige Twitter-politiek

  Twitter motiveerde de verbanning van het account van de president als volgt: de postings van Trump zouden de politiek van het platform schenden, namelijk geweld te vermijden dat anderen tot geweld zou kunnen inspireren. Hoezeer de veroordeelde tweets tot geweld opriepen, kan iedereen hier zelf beoordelen – de eerste bijdrage luidde: “De 75.000 grote Amerikaanse patriotten die op mij gestemd hebben – America First en Let´s make America great again – zullen in de toekomst een reusachtige stem hebben. Ze zullen op geen enkele wijze, in geen enkele vorm of op geen enkele manier geminacht of oneerlijk behandeld worden!!” De tweede bijdrage luidde: “Aan iedereen die gevraagd heeft, ik zal op 20 januari niet naar de inauguratie gaan.”

  Daarna werd Trump´s account verwijderd. In verband met de antigeweld aanspraak van Twitter wees regeringswoordvoerder Cale Brown eind december al op enorme dreigingen van een topvertegenwoordiger van de Iraanse Revolutionaire Gardes tegen de Amerikaanse president, de directeur van de CIA, de minister van Defensie, de minister van Binnenlandse Zaken en andere Amerikaanse autoriteiten. Dit Twitter-account lag nooit onder vuur.

  Totale controle

  Trump ging opnieuw in de aanval, deze keer op @POTUS, maar ook deze post werd onmiddellijk verwijderd. De president schreef daar: het zou Twitter niet om vrijheid van meningsuiting gaan, maar om een platform van de radicale linksen te bevorderen, waarop enkele van de “meest kwaadaardige mensen van de wereld vrijuit mogen spreken”. De verwijdering van deze post motiveerde Twitter als volgt: het gebruik van een ander account om een verbanning te voorkomen, zou een schending van de regels van het platform zijn. Men zou weliswaar regeringsaccount zoals dit of @WhiteHouse niet voorgoed blokkeren, maar maatregelen nemen om hun gebruik te beperken.

  Ook Amazon doet mee

  Ook Amazon grijpt nu naar ongelooflijke methodes om de uitwisseling van Trump-aanhangers te verhinderen. Het concern stopt met de service als web-host aan het platform “Parler”. De oprichter van “Parler” John Matze: dat zou een poging zijn om de vrijheid van meningsuiting op internet volledig de nek om te draaien. Amazon, Google en Apple hebben dat in een gecoördineerde actie uitgevoerd. Het zou ongeveer een week duren om een andere aanbieder te vinden, zei men.

  Bron:
  wochenblick.at
  Door: Kornelia Kirchweger

  Vertaald uit het Duits door:
  E.J. Bron
  (www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten