Meer rijkdom aan flora en fauna in Hollands Kroon

Datum:
 • maandag 25 januari 2021
 • in
 • Categorie: , ,

 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA - Met het verwijderen van bepaalde heesters en andere maatregelen wil de gemeente de plantsoenen met bosjes in Hollands Kroon gevarieerder maken. 

  25-1-2021

  Ook burgers worden door de gemeente uitgedaagd. Een grotere soortenrijkdom aan inheemse planten is goed voor het leven van insecten en andere dieren, aldus de gemeente die burgers met een tuin oproept ook aan de slag te gaan. Tenminste voor degenen die over bosjes of windsingels op hun terrein beschikken. Met als advies vele meters brede en diepe openingen in de beplanting te snoeien, bij voorkeur op het zuiden gericht. Wat er op de kale grond terugkomt gewoon laten gaan. Onder het motto: ’alle planten die van oorsprong in Nederland voorkomen, zijn goed voor de biodiversiteit’. 

  Wie een flinke tuin heeft, doet er voorts goed aan een opbouw van kruiden, struiken en bomen te maken. Tevens is het aan te raden snoeiafval in de bosjes achter te laten. Dieren schuilen hier graag onder of maken er een nest, aldus de gemeente. 

  Wie van bijen en vlinders houdt, heeft baat bij paardenbloemen in de tuin. ’De paardenbloem is een van de beste planten voor bijen en vlinders. Ze komen namelijk overal voor en bloeien het hele jaar door, met een piek in het voorjaar. En juist dan hebben bijen en vlinders het meeste stuifmeel en nectar nodig,’ laat de gemeente weten.

  HK

  0 reacties :

  Een reactie posten