ME grijpt keihard in bij heftige demonstratie Museumplein

Datum:
 • maandag 25 januari 2021
 • in
 • Categorie: , ,
 • ME grijpt keihard in   24-1-2021


  Een week na de totaal uit de hand gelopen demonstratie op het Museumplein in Amsterdam kwamen vandaag weer honderden demonstranten bijeen in de hoofdstad. En weer liep het volledig uit de hand. De politie en ME moesten zwaar materiaal inzetten om de orde te handhaven. Slijptol was ook aanwezig. #PowNews #Slijptol #Museumplein

  6 reacties :

  Dochter zei

  Slijptol is van de NPO. Dus overheid.

  Anoniem zei

  Ik vind het verbijsterend om te constateren hoe politiegeweld getolereerd wordt. Beelden als een waterkanon waarmee een meisje tegen de muur wordt gespoten, de 71 jarige man die in zijn rug wordt geslagen door een agent te paard, de jongen die achterna wordt gezeten door een politie-auto, door een geopende deur ten val wordt gebracht en daarna door minstens 2 agenten wordt geslagen terwijl hij op de grond ligt, de agent die bij een voorbij rijdende auto de voorruit inslaat etc. etc.
  Met dergelijk tuig binnen een korps blijf ik moeite houden met de term "hulpverleners". Begin eens met de agenten uit de anonimiteit te halen. Dat kan met rugnummers.

  Anoniem zei

  Overdag, als de veelal vredelievende ongeruste Nederlanders protesteren tegen de genomen maatregelen die kant nog wal raken, is de Nederlandse politie er als de kippen bij om keihard in te grijpen, hierbij gebruikmakend van de zogenaamde Romeo's, agenten als burger verkleed die de kachel aanmaken en zodoende een excuus hebben om keihard in te grijpen.
  Als 's avonds de "jongeren" voornamelijk van allochtone afkomst aan het rellen slaan dan is er in velden of wegen geen agent te zien en wordt er niet opgetreden. Het is aan de zogenaamde voetbal hooligans die, massaal van de media de schuld krijgen van de rellen, te danken dat de winkels in de binnensteden niet massaal geplunderd worden.
  In de media, zowel in binnen als buitenland wordt met geen woord gerept over de veelal Marokkaanse relschoppers/plunderaars, het zijn jongeren die zich vervelenis de uitleg.

  Anoniem zei

  Slijptol hoort bij POWNED!
  De enige (nu nog kleine) omroep die veel misstanden aankaart.
  Om groot te worden moet iedereen lid worden van POWNED en ON. Zo komen we van Shula Rijksman af.

  Anoniem zei

  Ik zou liever zien dat fatsoenlijke nieuwkomers een kans krijgen.
  https://www.mediacourant.nl/2020/10/den-haag-wil-salaris-dominique-weesie-aanpakken/

  Anoniem zei

  Nog een kleine toevoeging:
  Ik blijf het vreemd vinden dat doofpotten gebruikelijk zijn en corruptie binnen politie en justitie nooit wordt aangepakt.
  Voorbeeldje daarvan:
  https://www.femkefataal.nl/hof-vernietigend-over-onderzoek-naar-politiegeweld-tegen-saskia-van-kessel/

  Veelvuldig wordt de zin "van hulpverleners blijf je af". Dat lijkt me volledig terecht voor zover het gaat om beroepen als ambulancepersoneel en brandweer.

  Maar al te vaak zie je ME en "Romeo's" als een stelletje opgefokte idioten te keer gaan zoals ik hierboven heb omschreven.
  Helaas kunnen ze dat nog steeds: in naam der wet burgers in elkaar slaan en zelf anoniem blijven. Het korps dekt je wel.
  Politici die hoog van de toren schreeuwen over burgerrechten in het buitenland zouden ook eens dichterbij mogen kijken...

  Een reactie posten