Ik wil mijn land terug, vies tuig!

Datum:
  • dinsdag 19 januari 2021
  • in
  • Het land veranderde, stukje bij stukje, beetje bij beetje. 

     


    Ik wil mijn land terug, vies tuig!

    (Door: “bozeoudeman”)

    Ooit woonde ik in een land dat mij bekend was, het land waarin ik was geboren, het land van mijn ouders, het land van hun ouders en van die weer van hen. Een land dat na vijf bloedige jaren was teruggewonnen op indringers van over de grens, een land en vrijheid die met bloed werden betaald. Bloed van velen die voor vrijheid waren gestorven. Een land dat in opbouw was van de puinhopen die indringers hadden aangericht. En toen kwamen de jaren zestig, de jaren van onrust, de jaren van alles moest anders en dat anders werd ingezet zonder dat naar de mening van de inwoners van het land werd gevraagd.

    De landverraderlijke verliezers van de oorlog werden zo de overwinnaars in de vrede. Het land veranderde, stukje bij stukje, beetje bij beetje. Vreemden werden binnengehaald, omdat dit moest, zo stelden politici en andere overheersers. Ik moest meegroeien, werd gezegd, ik mocht geen weerzin tonen, dat was slecht. Ik moest geduld hebben, want alles werd mooi. Maar ik vond alles voordien veel mooier dan wat ik zag opdoemen. Dat mocht ik niet zeggen, dan wat ik een racist, een fascist, een neonazi, een dombo, een ongeletterde minkukel, een emotioneel arme narcistisch aangelegde egoïst. Ik verhuisde maar naar buiten de stad, net als velen voor mij, en liet mijn geboortestad achter aan de Turken die kwamen en die ik accepteerde en aan de Marokkanen die kwamen en die ik accepteerde, zoals ik de Surinamers die kwamen en die ik, net als daarvoor de Indonesiërs en later de Antilianen, accepteerde, omdat zij mijn overzeese landgenoten waren.

    Toen kwamen de Ghanezen, toen kwamen de Somaliërs, toen kwamen de Nigerianen, toen kwamen de Bengalen, toen kwamen de Afghanen, toen kwamen de Pakistani, toen kwamen de Palestijnen, toen kwamen de Chilenen, toen kwamen de Syriërs, toen kwamen de Libiërs, toen kwamen de Egyptenaren, toen kwamen de Iraniërs, toen kwamen de Irakezen, toen kwamen de Congolezen, toen kwamen de Soedanezen, toen kwamen de Dominicanen , toen kwamen de Malinezen, en wie er allemaal nog meer kwamen, behalve via de EU ook velen uit Europese landen. Honderden nationaliteiten, zoveel dat ik het allang niet meer weet. Grote Europese steden gaan competitie met elkaar aan om welke stad de meeste nationaliteiten ‘in huis heeft’. Meer is beter, zo zeggen zij. Ik zag het allemaal met lede ogen aan, zag het gebeuren en moest alles en de criminaliteit en geweld die volgde ook als normaal accepteren. Ik moest mijn land in een vreemd land zien veranderen, tot een Derde Wereldland zien verworden, omdat een klein groepje schreeuwers, dat beweerde links te zijn, dit zo wilde.

    Ik moest al die vreemden respecteren, maar waarom hoeven zij geen van allen mij te accepteren en mij te respecteren? Daarom dus ben ik boos, heel erg boos, maar dat mag ik niet zijn, noch mag ik dit uiten, want dan deug ik niet in de ogen van allerlei televisiegrootheden die hun zakken zitten te vullen, elkaar de baantjes en centen toespelen en ondertussen mij voorhouden dat ik een witte uitzuiger en een racistische duivel ben. Dat ik altijd heb geleefd en nog steeds leef op kosten van al die arme zielige mensen die hierheen kwamen en nog steeds komen, mensen die allemaal volop rechten lijken te hebben, rechten die mij door die soms al in New York wonende landverraderlijke aan geld verslaafde tv-terroristen en andere bedriegers ontkend en ontnomen zijn. Dus hoop ik maar als onnozel mens dat de hel bestaat en zo niet dat de hel dan snel moet worden uitgevonden voor al die ‘goedmenschen’ die ik dagelijks op dat televisiescherm heilig zie zitten zijn, al die politiek ‘correcten’ die dit ooit prachtige land verwoest hebben enkel voor hun decadente bestaan en hun niet te stillen geldhonger. En daarom spreek ik mij uit en roep iedereen op dat ook te doen, omdat ik al die nazi’s en fascisten die in dat tv-kastje wonen wens tegen te houden voor zij mij vermoorden, enkel omdat ik het niet langer met hun aan mij op dictatoriale wijze opgelegde zienswijze eens ben. Ik wil mijn land terug, vies tuig! 

    Door:
    “bozeoudeman”
    (voor www.ejbron.wordpress.com)

    2 reacties :

    Johann zei

    Geen verkeerd woord gelezen van deze schrijver.

    Henry zei

    Een statement waar ik geheel achter sta. Bravo! (nog en boze oudere man)

    Een reactie posten